Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová technologie Wood Powder pro podlahy

Wood-Powder Technology je prášková technologie zpracování dřevěných vláken. Spojuje vlastnosti dřeva a kamene. Na dotek je materiál teplý jako dřevo, s odolností ovšem srovnatelnou s kamenem.

Jedná se o směs jemných dřevěných vláken s vysokým podílem minerálních látek (slída, korund, atd.). Směs dále obsahuje pojiva a designové složky (pigmentová barviva). Tato směs, sestávající výhradně z přírodních materiálů, je pak zpracována působením žáru a tlaku. Výsledný materiál vyniká mimořádnými mechanickými vlastnostmi, jako je vysoká tvarová stabilita, extrémní odolnost proti vtiskům, velmi vysoká otěruvzdornost a průrazuvzdornost.
V podstatě v sobě spojuje vlastnosti dřeva a kamene. Na dotek je materiál teplý jako dřevo, s odolností ovšem srovnatelnou s kamenem, bez jeho křehkosti. Tento materiál je pak použit, v závislosti na kolekci, pro užitnou, protitažnou, či podkladovou vrstvu. Co se týče odolnosti a všestrannosti, je technologie Wood-Powder vynikající alternativou keramických, kamenných a porcelánových krytin, přičemž nabízí podstatně lepší komfort pokládky.

Výběr vhodné podlahy do interiéru se často řídí specifickými požadavky zákazníka. Každý mám jiné potřeby a očekávání.

  • MEISTER HD 300 Lindura - dřevěná krytina nejen extrémně odolná, ale vyznačuje se i naprosto unikátním vzhledem. Krytina výrazně rustikálního vzhledu s jedinečnými suky, prasklinami a póry ozdobí váš rodinný domek.
  • MEISTER DD 300 SilentTouch - nadstandardně teplá, tichá a zdravá podlaha, ideální pro podlahové vytápění.
  • MEISTER DD 350 S Puretec - styl bez zdravotně závadného vinylu! Designová podlaha bez zdraví škodlivého PVC – to je novinka z ekologického materiálu Puretec.
  • MEISTER NB 400 Nadura - doživotní záruka na otěr. Maximální odolnost a stabilita, 3D struktura.

Podlahy – MEISTER s.r.o.
Podlahy – MEISTER s.r.o.

 
 
Reklama