Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ve Vyškově vznikl nový závod globálního výrobce podlah Unilin

Společnost Unilin, přední celosvětový producent podlahových krytin, otevírá nový výrobní závod ve Vyškově.

Majitel největšího českého výrobce dřevěných podlah Magnum Parket přesouvá na jižní Moravu produkci dřevěných podlah určených pro evropský trh. Doposud byly podlahy evropským zákazníkům distribuovány z Malajsie. Unilin reaguje navýšením výrobní kapacity na stoupající poptávku na evropském trhu. Závod ve Vyškově aktuálně zaměstnává 170 zaměstnanců.

Rapidní nárůst poptávky v Evropě

Unilin se zabývá výrobou laminátových, dřevěných a vinylových podlah pod značkou Quick-Step, Pergo a od začátku letošního roku také pod českou firmou Magnum Parket. Doposud byly produkty ze dřeva společnosti Unilin vyráběné převážně v Malajsii. Z důvodu rostoucí poptávky pocházející z evropského trhu se rozhodl Unilin rozšířit svou výrobu a investovat do nového výrobního závodu v Evropě. „Naším dlouhodobým cílem je zlepšování kvality služeb a zvyšování spokojenosti našich zákazníků. Díky přesunu výroby dřevěných podlah do Evropy můžeme dodávat naše podlahy evropským zákazníkům v daleko kratší lhůtě, než tomu bylo doposud. Věříme, že tento krok naši klienti ocení,“ uvedl Carl Plyson, generální ředitel divize WOOD společnosti Unilin. A dodává: „Díky akvizici v podobě koupě společnosti Magnum Parket představovalo ideální řešení rozšířit výrobní závod společnosti Magnum Vyškov a přesunout výrobu do České republiky. Tímto způsobem chceme spojit prvotřídní zkušenosti z oblasti výroby dřevěných podlah společnosti Magnum s inovativní technologií Unilinu a maximalizovat tak výnos z tohoto partnerství.

Implementace inovativní technologie

Společnost Unilin nyní dokončila investici do místa bývalého výrobního závodu Magnum ve Vyškově. Modernizovaný výrobní závod je nyní uzpůsoben produkci těžící z výhod inovativních technologií společnosti Unilin. "Modernizace výrobních linek zvyšuje celkovou efektivitu a výrobní kapacitu továrny. Od této chvíle výrobní linky umožňují produkovat podlahy s ochrannou známkou Uniclic Multifit, která označuje patentovaný zacvakávací systém společnosti Unilin, a současně jsou uzpůsobené i k využití technologií speciálních povrchových úprav,“ doplňuje Carl Plyson.

 
 
Reklama