Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Aktualizovaná publikace "Podlahové systémy fermacell - Plánování a zpracování“

Nové jsou například informace k utěsnění vlhkých prostor při použití velkoformátové dlažby a při pokládce podlahových vytápěcích systémů. Sedmá kapitola "Detaily" představuje správné řešení jednotlivých napojení a provedení konstrukcí.

V kapitole Podklad a příprava je krok za krokem popsáno, jak se suché podlahové systémy fermacell navrhují ve vztahu ke spodní konstrukci, oblasti použití, druhu zatížení a akustickým parametrům. Kapitola dále obsahuje popis nových akustických řešení s akustickými profily fermacell a deskou fermacell Silentio.

V části věnované pokládce je pak přesný a podrobný popis jednotlivých kroků zpracování produktů a příslušenství fermacell. Nové jsou informace k utěsnění vlhkých prostor při použití velkoformátové dlažby a při pokládce podlahových vytápěcích systémů.

Sedmá kapitola "Detaily" představuje na základě 30 detailů správné řešení jednotlivých napojení a provedení konstrukčních částí.
Další, osmá kapitola – „Doplňkové podlahové systémy fermacell“ řeší kromě jiného bezbariérové sprchové prvky, které nachází ve stavebnictví čím dál větší uplatnění.
V kapitole „Stavební fyzika“ jsou popsány požadavky z hlediska ochrany proti hluku v České republice.
Rozsáhlá je předposlední kapitola „Přehled, příslušenství, spotřeba materiálu“ s tabulkami akustických měření s 316 hodnotami skladeb různých podlahových systémů, jako např. dřevěné trámové stropy, rekonstrukce, železobetonové stropy, stropy s podlahovými vytápěcími systémy a další. Konec publikace je věnován jednotlivým produktům, spotřebám a montážním časům.

Publikace je určena pro architekty a projektanty, akustiky, realizační firmy, školy, ale také pro laickou veřejnost. Nové vydání je ke stažení zde, v tištěné podobě je možné publikaci objednat mailem na adrese fermacell-cz@xella.com.


Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.
logo Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.

Fermacell - systémy suché výstavby. Výroba a prodej sádrovláknitých desek fermacell®, cementovláknitých desek POWERPANEL a fasádních obkladů Hardie®. Produkty jsou určeny pro dřevostavby, nízkoenergetické a modulární domy a rekonstrukce. ...

 
 
Reklama