Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak řešit vlhkostní poškození po vytopení místnosti?

Opravu je nutné začít u spodního založení příčky. Konstrukci zaklopte impregnovanou deskou Diamant, která zajistí funkčnost opraveného místa i v případě zbytkových vlhkostí nebo opětovného vytopení.

Vlhkostní poškození po vytopení místnosti Tipy, rady a řešení od Knauf Praha impregnovaná deska Diamant penetrace GRUNDIERUNG a UNIFLOTTTEM

Vlhkostní poškození po vytopení místnosti

Popis

Se starostmi s touto nehodou pomůže vždy dobře uzavřená pojistka. Nicméně sebelepší pojištění nepomůže s vlastní opravou.

Příčiny

Tato poškození mohou mít i dlouhodobější charakter, příčka může začít plesnivět, černat nebo zapáchat. Izolační vlastnosti jsou také tímto poškozením velmi sníženy a poškozeny.

Řešení

Opravu je nutné začít u spodního založení příčky. Zjistěte, kam pronikla voda, kde se tvoří vlhkostní mapa nebo plíseň, odstraňte záklop v úrovni min. 10 cm nad tímto poškozením a nechte příčku a izolaci vyschnout. Konstrukci od podlahy po zářez zaklopte novou tvrzenou, protipožární a impregnovanou deskou Diamant (DFH2IR), která zajistí funkčnost opraveného místa i v případě zbytkových vlhkostí nebo opětovného vytopení. K montáži desky použijte šrouby pro desky Diamant. Tyto šrouby jsou určené pro montáž desky Diamant do profilů tloušťky 2 mm plechu. Pro zpevnění a snížení nasákavosti podkladu použijte penetraci GRUNDIERUNG a vytmelte UNIFLOTTTEM.

Tipy a rady - Vlhkostní poškození po vytopení místnosti
Knauf Praha s.r.o.
logo Knauf Praha s.r.o.

Společnost KNAUF Praha s.r.o. působí na českém stavebním trhu od roku 1991. Je jedním z nejvýznamnějších výrobců stavebních materiálů v oblasti sádrokartonových produktů a systémů. Značka Knauf je vždy spojována s vysokou kvalitou a nadstandardním ...

 
 
Reklama