Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rustikální kolekce dřevěných podlah s „3D“ efektem a poctivým ručním opracováním povrchu

Kolekce Kährs Arbusto, další z letošních novinek v sortimentu vícevrstvých dřevěných podlah, je výjimečná především svým rustikálním vzhledem, umocněným novou povrchovou úpravou Riverstone.

Vícevrstvé dřevěné krytiny Kährs Arbusto s technologií Riverstone

Dřevěná krytina Kratochvíl parket profi KPP Kährs z kolekce Arbusto - Dekor Dub Albus
Dřevěná krytina Kährs z kolekce Arbusto - Dekor Dub Albus

Kolekce rozšiřuje sérii dekorů starobylého vzhledu. Výsledné dílo designérů švédského výrobce vícevrstvých dřevěných krytin Kährs kombinuje povrchovou úpravu ručního škrábání s technologií Riverstone a rustikálním šarmem. Podlahová delikatesa zahrnuje pět 1lamelových dekorů dřeviny dub, chráněných vrstvou přírodního oleje.

Technologie Riverstone, exkluzivní řemeslná technika Kährs, je speciální metoda opracování dřeva přinášející vzhled a povrch kopírující suky. Výsledkem je dokonale plastický povrch podlahy, který ucítíte i přes podrážku bot. Vzniklé suky na omak působí plasticky a přinášejí dojem „3D“ efektu. Místa okolo suků se ručně opracovávají do hloubky, dokud nedojde k dostatečnému zvýraznění suků a podtržení rustikálnosti dekoru.

kolekce vícevrstvé dřevěné krytiny Kährs Arbusto s technologií Riverstone

Pět do různých odstínů namořených dekorů ze dřeviny dub - Albus, Canus, Fumeus, Genuin a Nigri - nesou 1-lamelové palubky o rozměrech 1900 x 190 x 15 mm (s tloušťkou nášlapné vrstvy 3,5 mm). Rozměrnost lamely přispívá k dobrému vyniknutí dekorů v prostoru. Kartáčovaný povrch se zvýrazněnými suky chrání vrstva přírodního oleje, který starobylý vzhled na rozdíl od laku dokonale podtrhuje. Vícevrstvá konstrukce palubky je vybavena zámkovým spojem Woodloc® 5S pro pokládku plovoucím způsobem. Zvolit můžete i kombinaci s podlahovým vytápěním, pak je vhodnější krytinu k podkladu připevnit na pevno, přispějete tím k lepší prostupnosti tepla skrze krytinu do místnosti. Při instalaci vytápění je však nutné dodržet instrukce od výrobce, krytina by se například měla zahřívat pozvolně a neměla by u ní být překročena maximální povolená teplota na povrchu.

Čištění je nenáročné, kromě zametání a vysávání lze krytinu vytírat dobře vyždímaným hadrem či mopem, do vody však výrobce doporučuje přidávat výhradně originální přípravky, které jsou PH neutrální, variantou jsou i speciální mýdla, určená na olejované povrchy. V závislosti na frekvenci užívání, klimatu v místnosti i způsobu čištění by podlaha měla být pravidelně, přibližně 1x do roka, přeolejována, aby zbytečně nevysychala a neztrácela na kráse.

MOC za 1 m2 včetně 20% DPH se pohybuje v rozmezí 2.616,- až 2.712,- Kč.

Pro více informací navštivte www.kpp.cz.
 
 
Reklama