Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vodou ředitelný impregnační nátěr na dřevo s dlouhodobě působící Nano-ochranou a UV absorberem.

Prince Color® Decotop UWP obsahuje biocidní látky proti zamodrání dřeva, plísni a dřevokazným houbám. Pro vnitřní a venkovní použití. Splňuje normu DIN EN 152-1.

Prince Color® Decotop SAL

Tenkovrstvá tixotropní lazura na vodní bázi s vynikající odolností vůči klimatickým vlivům a UV záření. Je určená na všechny dřevěné povrchy s dimensionální stabilitou a dimensionální nestabilitou v interiérech a exteriérech. Nátěr je hedvábně lesklý, zachovávající přirozenou texturu dřeva. Barevné tónování podle vzorníků fi rmy BASF.

Prince Color® Decotop PL

Polyuretanový rychleschnoucí univerzální transparentní lak na dřevo se saténovým leskem do interiéru i exteriéru. Vhodný zejména k nátěrům parketových i palubkových dřevěných podlah, dřevěných schodů, sedacích částí dřevěného nábytku, dřevěných stolních desek, dřevěného nábytku. Odolává mechanickému namáhání. Přídavkem speciálního aditiva Prince Color® Decotop AD lze zvýšit lesk, odolnost nátěru a zasychání.

Prince Color Decotop HQL

Silnovrstvá vodou ředitelná moderní tixotropní s dlouhodobě působící nano-ochranou a UV absorberem.
Silnovrstvá vodou ředitelná moderní nestékavá polotransparentní lazura s dlouhodobě působící nano-ochranou (nano částice Zn-oxidu) a UV absorberem pro vnitřní i venkovní použití. Lazura je zvláště určena pro nátěry dřeva a stavební dřevěné dílce s dimensionální stabilitou (eurookna, dřevěná okna, dveře, okenní dřevěné přístavby a zimní zahrady, aj.)
Lze použít i pro nátěry dřevěných dílců s rozměrovou nestabilitou (ploty, zahradní stavby, vrata, kůlny, obložení). Nátěr je vysoce vodoodpudivý (hydrofobní), chrání proti plísni a povětrnosti.
Dosud se uvádělo v prodejnách barev a laků, že bezbarvou lazurou se nedoporučuje natírat venkovníé dřevo, neboť nemá dostatečnou UV ochranu pomocí pigmentů. Nanokrystali oxidu zinečnatého, které jsou mimo jiné součástí opalovacích krémů, mají znamenitou schopnost chránit materiál před složkami UVA - UVB. jejich podstatou je bránění průniku slunečního záření do nátěrů a povrchu dřeva.
Lazury Prince Color® Decotop jsou mimořádně hydrofobní, vytvářejí lotosový efekt - odpuzují vodu v podobě kapiček. Nátěr póry neuzavírá, zvyšuje strukturu, absorpčnísílu a tím udává nové měřitko kvality.

Zdroj: www.revitech.cz
 
 
Reklama