Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

CEMEX rozšiřuje síť kamenolomů

Skupina CEMEX dokončuje převzetí kamenolomu, který dříve provozovala společnost Polabské štěrkopísky. Jedná se o lom Žandov u České Lípy.


Tento krok souvisí se snahou CEMEXu posílit pozici na trhu kameniva v severních Čechách. CEMEX tak zároveň zvyšuje vertikální integraci v České republice, protože část produkce bude dodávat do skupiny.

„Rozšíření sítě kamenolomů souvisí s naší dlouhodobou strategií, stát se lídrem na trhu stavebních materiálů v České republice,“ říká Karel Köszegi, manažer strategického plánování.
V současné době CEMEX provozuje dalších 5 lomů a 7 štěrkoven.
Prioritou skupiny nadále zůstává poskytování kvalitních výrobků a služeb zákazníkům. Nový lom pod křídly CEMEXu má certifikaci pro stmelené i nestmelené směsi. Zároveň se na něj vztahují přísné normy bezpečnosti práce a ochrany životního prostředí skupiny. V lomu je navíc možné ukládat odpadní zeminy, hlušiny a kamení.

CEMEX je rovněž aktivní v oblasti CSR (Corporate Social Responsibility) a udržitelného rozvoje. Snaží se využívat přírodní zdroje co nejšetrněji a co nejvíce chránit přírodu. Záleží mu také na dobrých vztazích s okolím provozoven, kde působí. Jedním z příkladů sousedské pomoci je nadační fond Budujeme budoucnost.

CEMEX je přední celosvětový výrobce a dodavatel betonových směsí, cementu, kameniva, přísad a dalších stavebních materiálů. Poskytuje vysoce kvalitní výrobky a spolehlivé služby zákazníkům a komunitám ve více než 50 zemích. V České republice CEMEX provozuje 56 betonáren, 7 štěrkoven, 6 kamenolomů a cementovou mlýnici.

 
 
Reklama