Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Laminát do koupelny

Nabídka sortimentu podlahových krytin do koupelen byla po dlouhou dobu značně omezená. Vévodila jí keramická dlažba a PVC. V posledních letech se koupelna vyvinula z malé funkční místnosti v prostor pro celkovou relaxaci.

Na koupelnu se obvykle nahlíželo jako na ryze funkční prostor. Také samotná nabídka sortimentu podlahových krytin do koupelen byla po dlouhou dobu značně omezená. Vévodily jí především keramická dlažba a PVC. V posledních letech se však koupelna vyvinula z malé funkční místnosti v prostor pro celkovou relaxaci. Na tento trend pochopitelně reagoval i trh a spotřebitelé si tak nyní mohou vybírat ze široké škály materiálů.

Podlahová krytina v koupelně musí oproti jiným prostorům splňovat řadu vlastností.

Jedním ze základních požadavků je odolnost proti vodě a s tím související snadná údržba a hygieničnost. Klíčovým konceptem se poslední dobou stává vytváření teplé a snivé atmosféry. Z tohoto důvodu nebývale narůstá zájem o dřevěné podlahy. Nicméně tento druh materiálu není svými vlastnostmi do koupelen zcela vhodný, s výjimkou několika extrémně drahých variant z tropických dřevin. Důvodem je především fakt, že dřevo při dlouhodobém kontaktu s vodou bobtná, pracuje a může dokonce začít hnít. Řešením tohoto problému je však laminátová podlaha, kterou lze ve vlhkých místnostech použít.

Právě takovou nabízí produktová řada Quick-Step Lagune. Pět designů ve stylu lodní paluby se ale hodí do všech místností, od koupelny až po obývací pokoj.

Podlaha Lagune Quick-step
Laminátová podlaha Lagune do koupelny
 
 
Reklama