Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Biocidní barvy Knauf pro nemocnicehttp://www.knauf.cz/knauf-ts-710-bioactive

Knauf přišel na trh se systémem antibakteriálních nátěrů Knauf TS 710 Bio Active, která byla systémově odzkoušena Státním zdravotním ústavem z pohledu stavebně fyzikální funkčnosti a dlouhodobé hygienické nezávadnosti.

U rekonstrukcí nebo při stavbách nemocnic či jiných sanitárních a zdravotnických budov jsou kladeny vysoké nároky na použité materiály zejména z hlediska nejrůznějších antibakteriálních povrchových úprav. Samozřejmě, že kromě funkční estetiky musí nátěrová hmota splňovat jednu z nejdůležitějších zásad, a tou je maximální sterilita povrchu. Tím se rozumí schopnost eliminovat v maximální míře tvorbu a šíření bacilů, choroboplodných zárodků a infekcí. Firma Knauf přišla na trh se systémem antibakteriálních nátěrů Knauf TS 710 Bio Active.

Jedná se kombinaci dvou na sebe navzájem aplikovatelných materiálů Knauf TS 710 a Knauf TS 710 Bio Active.
  • Prvním z těchto nátěrů je osvědčená vrchní krycí barva na bázi silikonakrylátu vyznačující se výbornou možností probarvení do nejrozmanitějších barevných pigmentů.
  • V případě barvy Knauf TS 710 Bio Aktive se jedná o mléčně zabarvenou hmotu v tekutém stavu, která po vyschnutí vytvoří matný průhledný film hmotu, pomocí které se na povrchu již hotové předem probarvené plochy vytvoří tenký povlak, na který musí dopadat venkovní osvětlení. Při jeho dopadu nastane fotokatalická reakce, která vybudí bioaktivní systém molekul, jež eliminuje šíření a výskyt bakterií. Vzhledem k požadavkům na sterilitu prostředí a na mechanickou dezinfekci plochy je samozřejmá dlouhodobá odolnost proti mokrému oděru při vlhkém čištění.

Tato soustava nátěrů byla systémově odzkoušena Státním zdravotním ústavem jak z pohledu stavebně fyzikální funkčnosti, tak i z pohledu dlouhodobé hygienické nezávadnosti. Jedná se o kvalitní soustavu materiálů kombinovanou s nanotechnologií, která je chráněna jako patentový užitný vzor.



Knauf Praha s.r.o.
logo Knauf Praha s.r.o.

Společnost KNAUF Praha s.r.o. působí na českém stavebním trhu od roku 1991. Je jedním z nejvýznamnějších výrobců stavebních materiálů v oblasti sádrokartonových produktů a systémů. Značka Knauf je vždy spojována s vysokou kvalitou a nadstandardním ...

 
 
Reklama