Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová kolekce dřevěných podlah Kährs inspirovaná exotickými dřevinami

„Krása se svědomím“, to je motto nové kolekce výrobce Kährs, řada World Collection. Podlahy švédského výrobce na český trh výhradně dováží společnost Kratochvíl parket profi.

Kouzlo exotických dřevin a ochrana životního prostředí jdou ruku v ruce s novou kolekcí exkluzivních dřevěných podlah Kährs World Collection

„Krása se svědomím“: Motto nové kolekce World Collection dřevěných podlah Kährs inspirovaných exotickými dřevinami

Ochrana životního prostředí, ohleduplnost a odpovědnost při výrobě doprovázejí tohoto švédského výrobce až dodnes. Proto základním „mottem“ kolekce Kährs World Collection je „Krása se svědomím“, tedy vyrábět krásné a kvalitní podlahové krytiny s co nejnižším negativním dopadem na životní prostředí. A to se výrobci podařilo. World Collection zahrnuje jeden dekor z exotické dřeviny jarrah a šest nových krásných dekorů s odstíny exotického dřeva. Všechny nové dekory vypadají, jako by byly vyrobeny z exotického teaku nebo merbau, jejich výroba však byla šetrnější a základní surovinou se stal švédský dub.

Výrobce Kährs, jehož podlahy na český trh výhradně dováží společnost Kratochvíl parket profi, dokázal všech šest dubových dekorů namořit tak, že jsou k nerozeznání od exotických dřevin. Originální jsou také názvy jednotlivých odstínů, autoři se u nich nechali inspirovat exotickým kořením. 1lamelový vzor naleznete u dekorů Cayenne a Coriander, 2lamelový u Chili a Nutmeg a 3lamelový vzor pak u dekorů Habanero a Cardamom. Povrch palubek, mořených do sytě medových až červenohnědých odstínů, chrání vrstva saténového laku. Jedná se o třívrstvé palubky tloušťky 15 mm. 1lamalové palubky dekorů Cayenne a Coriander mají rozměr 1 800 x 130 mm, zbývající čtyři pak 2 423 x 200 mm.

Dekory v odstínech exotických dřevin vyniknou v moderním i tradičním interiéru, každou místnost příjemně rozzáří díky svým živým barvám a dodají jí honosný vzhled. Krytiny jsou z výroby uzpůsobeny pro pokládku plovoucím způsobem, všechny jsou vybaveny zámkovým spojem Woodloc®. Nicméně je možné krytinu, například při pokládce na podlahové vytápění, k podkladu přilepit i napevno.

Náhrada exotických dřevin za evropskou dřevinu dub přispěla také k příznivější pořizovací ceně, 1 m2 včetně DPH pořídíte v závislosti na výběru dekoru již od 1 680,- Kč. Nejen tyto dekory z kolekce Kährs World Collection pořídíte u obchodních partnerů KPP anebo v prodejnách specializované maloobchodní sítě 1 FLOOR. Přehled prodejců včetně dalších informací o podlahových krytinách naleznete na www.kpp.cz a www.1floor.eu.

Virtuální showroom Kährs
Nevíte si rady s výběrem toho „pravého“ odstínu dřevěné podlahové krytiny? Vyzkoušejte nový vylepšený virtuální showroom Kährs, který najdete na www.kpp.cz. Zde můžete vzájemně kombinovat až 125 různých druhů podlahových krytin s řadou barevných odstínů stěn i nábytku, a to ve 24 virtuálních 3D interiérech. Showroom nabízí více než 2 milióny různých kombinací interiérů, můžete si zvolit nábytek dle vašeho vkusu, stěny a podlahové krytiny v různých dezénech, stylech i barvách. K rychlému výběru vhodného dekoru pomůže automatický filtr, ve kterém lze předem navolit druh dřeviny, barevný odstín, počet lamel či povrchovou úpravu.
Vstoupit do showroomu

O společnosti Kratochvíl parket profi, s.r.o.

Přední dovozce a distributor podlahových krytin v ČR společnost Kratochvíl parket profi, s.r.o. byla založena v roce 1993. Společnost sídlí v Moravanech u Brna, kde se nachází také jeden z exkluzivních showroomů KPP. Další moderně řešený showroom o rozloze 350 m2 naleznete v Praze na Českomoravské ulici. Prostřednictvím svých dceřiných společností v Bratislavě a Budapešti společnost významně působí rovněž na Slovensku a v Maďarsku. V roce 2010 se společnost Kratochvíl parket profi stala jedním ze zakladatelů specializované maloobchodní sítě s podlahovými krytinami 1FLOOR.

KPP se od počátku specializuje především na dovoz a distribuci parketových podlah. Firma je výhradním dovozcem a distributorem kvalitních dřevěných podlah od předního světového výrobce Kährs, zastupuje německou firmu Witex a švýcarskou firmu Bauwerk, spolupracuje s holandským výrobcem dřevěných krytin Solidfloor, s italskými výrobci dřevěných podlah Feltrinlegno a luxusních dřevěných mozaik Mosaici d´Asolo. KPP dováží a distribuuje přírodní Marmoleum Click od firmy Forbo či bytové PVC značky Tarkett. V roce 2009 společnost rozšířila sortiment o tvrzené vinylové krytiny značky DESIGNline od německého výrobce Windmöller Flooring.

Podlahy od společnosti KPP dnes zdobí řadu reprezentativních budov, např.: Grandhotel Pupp, Státní operu v Praze, brněnský Besední dům, české velvyslanectví v Berlíně, Vídni a Pekingu, Poslaneckou sněmovnu Parlamentu ČR anebo Ústavní soud v Košicích. Podlahy dodané společností KPP jsou využívány také v řadě rodinných domů, rezidenčních bytů, firem a obchodů.


Showroom KPP v Moravanech u Brna: Showroom KPP v Praze:
Bohunická cesta 1/328 Českomoravská 12
664 48 Moravany u Brna 190 00 Praha 9

Více informací naleznete na: www.kpp.cz

 
 
Reklama