Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

České luxfery - příběh průsvitné cihly

Přednosti tvárnic Vitrablok spočívají v nízké pořizovací ceně a vysoké užitkové hodnotě. Mají široké uplatnění v interiérech a exteriérech, spojují vlastnosti pevné stěny z "cihel" a zároveň propouští světlo.

Texty a fotografie z materiálů firmy České luxfery, s.r.o. a GLASS BLOCKS, s.r.o.

Clear
Skleněné tvárnice druhu CLEAR jsou určené pro interiérové i exteriérové použití. Dovolují světlu pronikat v nezměněném odstínu podle Vašich požadavků. Vyrábějí se ve čtyřech druzích DESY, SANDY, FORMY a SPECY. Série DESY nám umožňuje zformovat světlo pomocí jejich geometrických tvarů vrhajících světlo do efektních obrázků. Série SANDY zahrnuje průsvitné, matové tvárnice odrážející světlo teplé, rovnoměrně rozptýlené do prostoru. Série SPECY a FORMY si zachovávají všechny vlastnosti řady CLEAR a současně rozšiřují nabídku rozměru tak, aby byly uspokojené všechny požadavky trhu

Iris
Skleněné tvárnice rady IRIS dodávají barvu a teplo široké nabídce tvárnicím VITRABLOK. Tvárnice IRIS nejsou vhodné pro použití v exteriérech a neměly by být vystavené přímému slunečnímu světlu. Jsou výhradně určené pro použití v interiérech a vytvářejí se v nich bohaté a nádherné světelné efekty. Vyrábějí se ve dvou provedeních: BRILLY a MATTY. Řada Brilly zahrnuje 9 rozdílných barev a rozjasní Váš interiér živými tóny, zatím co druh Matty dodají vašemu interiéru lehkost. Zajímavé a hřejivé prostředí, které vytvářejí tvárnice z řady IRIS se doporučuje používat pro dekorace designu hotelu, klubu, kaváren a jiných prostor určených na zábavu a relax.

Janus

Skleněné tvárnice druhu JANUS jsou vytvořené ze dvou rozdílných designu na tvárnici. To znamená, že každá strana sklobetonové tvárnice je jiná a tak se dá dosáhnout zajímavých kombinací. Tvárnice JANUS umožňuje vytvořit dva rozdílné rozptyly světla, dvě rozdílné atmosféry na obou stranách lesklé plochy tvárnice a tím vznikají mnohonásobné světelné obrazce, které se mění v závislosti od úhlu pozorování a od úhlu dopadajícího světla. Uvedené tvárnice se vyrábějí ve třech druzích:
storty - WH, icy - WD a cloudy - CY
Skleněné tvárnice typu Storty - design tohoto druhu odráží světlo do neočekávaných směrů.
Skleněné tvárnice typu Cloudy - používá se pro plynulejší přechod světla bez jeho lámání.
Skleněné tvárnice typu Icy - tento druh je velmi oblíbený právě tam, kde chceme dosáhnout požadovanou intimitou prostředí při minimální údržbě (sprchovací kouty).



 
 
Reklama