Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vnitřní příčky objektu s použitím sádrovláknitých desek Fermacell

Společnost KASPER CZ s.r.o. v současné době realizuje architektonicky zajímavou dřevostavbu, kterou navrhla významná architektonická kancelář e-MRAK s.r.o. profesora Martina Rajniše.

Materiály FERMACELL byly použity na vnitřních příčkách architektonicky zajímavé dřevostavby v CHKO Český les.


Nenápadný rozsáhlý objekt s překrásným výhledem se nachází v chráněné krajinné oblasti Český les. Dům je citlivě umístěn v mírně svažitém terénu nedaleko rybníka a přirozeně navazuje na okolní zvlněnou krajinu. Konstrukční návrh objektu jednoduše kombinuje přírodní materiály (modřínové dřevo, kámen, sklo, hlína) a společně s racionálním využitím přírodní, zejména solární energie, reprezentované systémem slunolamů, podtrhuje základní konstrukční filozofii autorů návrhu prof. Ing. arch. Martina Rajniše a MgA. Davida Kubíka.

Realizační dokumentace nosné konstrukce objektu byla zpracována ve firmě KASPER CZ s.r.o. ve spolupráci s e-MRAK s.r.o. pomocí specializovaného software pro dřevostavby SEMA. Kompletní digitální 3D zpracování celého objektu umožnilo odladit veškeré konstrukční detaily a následně rychle a přesně zajistit veškeré opracování dřevěných prvků na CNC strojích.


Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.
logo Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.

Fermacell - systémy suché výstavby. Výroba a prodej sádrovláknitých desek fermacell®, cementovláknitých desek POWERPANEL a fasádních obkladů Hardie®. Produkty jsou určeny pro dřevostavby, nízkoenergetické a modulární domy a rekonstrukce. ...

 
 
Reklama