Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Hlasujte pro Kalksandstein v soutěži Pasivní dům roku 2016

Vápenopískové zdivo Kalksandstein je pro pasivní dům jasná volba! V soutěži Pasivní dům roku 2016 bylo nominováno 13 finalistů a 7 z nich je postaveno právě z vápenopískových cihel! Hlasujte do 31.1.2017 na pasivnidumroku.cz.

Již ve druhém ročníku soutěže o nejlepší pasivní dům roku bylo odbornou porotou vybráno 13 finalistů. Z těchto 13 nominovaných domů má 7 masivní nosnou konstrukci a ve všech případech se jedná o vápenopískové zdivo. Ostatních 6 finalistů jsou dřevostavby.

Zákazníci společnosti Kalksadnstein CZ s.r.o. a německého výrobce Zapf Daigfuss jsou zastoupeni hned čtyřmi projekty. Momentálně je soutěž ve fázi hlasování veřejnosti o nejlepší energeticky šetrnou budovu. Hlasování bude ukončeno 31. 1. 2017 a vyhlášení vítězů proběhne 9. 2. 2017. Soutěž o nejlepší pasivní dům probíhá pod záštitou CPD, ABF a Státního fondu životního prostředí ČR a průběh soutěže můžete sledovat na stránkách www.pasivnidumroku.cz

Zde budou také umístěny fotografie vítězů soutěže. Na veletrhu For Pasiv 2017 si můžete prohlédnout domy finalistů soutěže, kde budou vystaveny jejich fotogalerie.

Jsme hrdi na to, že čtyři z nominovaných pasivních rodinných domů jsou postavené právě z našeho zdícího materiálu Kalksandstein.

"Naše" nominované domy:

Zdroj: Kalksandstein CZ, Pasivní dům Kralupy nad Vltavou, autor Ing. Arch. Lubomír Korčák
Zdroj: Kalksandstein CZ, Pasivní dům Kralupy nad Vltavou, autor Ing. Arch. Lubomír Korčák

Kalksandstein CZ s.r.o., vápenopískové cihly Zapf Daigfuss
logo Kalksandstein CZ s.r.o., vápenopískové cihly Zapf Daigfuss

Kalksandstein CZ s.r.o. - výroba a prodej vápenopískových cihel. Jejím hlavním cílem je poskytovat odborné poradenství v oblasti stavebních hmot a technologií pro nejstaršího výrobce vápenopískových cihel Zapf Daigfuss. Naši odborníci Vám poradí se všemi ...