Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nenechte si ujít Mezinárodní konferenci Centra pasivního domu 2016

Brno hostí mimořádnou odbornou událost – Mezinárodní konferenci Centra pasivního domu 2016 s podtitulem SMART BUDOVY, MĚSTA, REGIONY, která proběhne 10. a 11. listopadu v prostorách Rotundy BVV.

Cílem akce je setkání architektů a zástupců stavebních firem spolu se zastupiteli měst a obcí, jakož i se zástupci ministerstev a řediteli škol. Konference jim přiblíží řadu aktuálních témat, která se týkají nejen současných trendů energeticky úsporného stavebnictví, ale také jeho využití při rozvoji měst, obcí a škol v Česku.

Program konference je rozdělen do samostatných přednáškových bloků, které jsou sestaveny tak, aby zaujaly experty na stavebnictví i zastupitele měst a obcí. Nechceme mluvit jen o nových stavebních nebo smart technologiích, postupech a ukazovat konkrétní řešení domů. Podstatnou část konference věnujeme rozvoji měst a obcí s ohledem na úsporné stavebnictví a šetření energií. Budeme mluvit o tom, jak financovat budovy z dotací, nebo jaká je strategie rozvoje chytrých měst u nás i v zahraničí. Tato témata jsou nesmírně aktuální. Velký prostor určitě věnujeme také diskusi, která bude součástí přednášek,“ přibližuje průběh konference Jan Bárta, ředitel Centra pasivního domu.

Zde je malá ochutnávka z téměř tří desítek přednášek:

Luka Living – představení projektu nájemního bydlení s hotelovými službami v nízkoenergetickém standardu (přednášející: Tomáš Kašpar)

Jak dosáhnout povinného požadavku na budovy s téměř nulovou spotřebou energie s pomocí dotačních titulů (přednášející: Jan Kříž, náměstek ministra MŽP)

Konkrétní řešení změny stavby radnice v Kardašově Řečici
(přednášející: Petr Šmelhaus)

Adaptace budov na změnu klimatu (přednášející: Michal Čejka)

Více informací naleznete na webu: www.konference.pasivnidomy.cz.



Centrum pasivního domu, z.s.
logo Centrum pasivního domu, z.s.

Jsme nezávislé sdružení, které dělá téměř 20 let osvětu zdravému a úspornému bydlení. Sdružujeme přes stovku ověřených firem a specialistů, kteří energeticky úsporné a zdravé domy navrhují, staví, rekonstruují nebo pro ně vyrábí technologie a komponenty. ...

 
 
Reklama