Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Největší komplex energeticky úsporných budov v České republice využívá bytové stanice MEIBES LOGOtherm

V Modřicích u Brna funguje již druhým rokem největší komplex pasivních bytových domů financovaný z veřejného rozpočtu určených pro seniory.

Stavba nabízí technicky zajímavá řešení ve všech ohledech s předpokladem sociální udržitelnosti a splněním klíčové podmínky pasivního standardu. Systém vytápění a příprava teplé vody je zde zajištěna bytovými stanicemi LOGOtherm dodávané společnosti MEIBES.

LOGOtherm nabízí komplexní řešení

Pasivní bytové domy v Modřicích jsou navrženy s důrazem na kvalitu vnitřního prostředí, úsporu energií a na hospodárném nakládání s dešťovou vodou. Vysokým nárokům projektantů na souhrnné řešení technologie vytápění, větrání a přípravy teplé vody plně vyhovuje bytová stanice MEIBES LOGOtherm.

Samozřejmostí je splnění požadavků na regulaci vytápění a průtokový ohřev vody, v souladu s koncepcí energeticky úsporné budovy. Velkou předností stanice MEIBES LOGOtherm je také její plochá konstrukce, která vyhovuje podmínce minimalizace technického zázemí v malém obytném prostoru.

„Bytové stanice jsou umístěny v instalačních přizdívkách bytových jednotek, tím nezmenšují ani nenarušují interiér, ale zároveň jsou dobře přístupné pro kontrolu spotřeby odebraného tepla na ohřev vody a vytápění a dále pro získání informací o celkové spotřebě pitné vody, kterou stanice také měří,“ uvedl Josef Pouba vedoucí projekčního oddělení firmy Meibes.

Celý článek k přečtení zde.



Aalberts hydronic flow control (Flamco/Comap)
logo Aalberts hydronic flow control (Flamco/Comap)

Skupina Aalberts, Hydronic Flow Control: značky Flamco-Meibes-Simplex pokrývají široké spektrum inovativních systémů techniky zařízení budov od instalace u zdroje tepla přes jeho distribuci až po regulaci předávání. Společnost COMAP je expertem v systémech ...

 
 
Reklama