Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Druhá etapa Parku Hloubětín od JRD v energetické třídě A

Developerská společnost JRD postupuje při výstavbě největšího pasivního bytového projektu v ČR podle plánu. V těchto dnech zahájila výstavbu 2. etapy, během níž postaví další z celkem tří budov.

Vstup do další fáze výstavby

První budova B, která má již hotovou hrubou stavbu, bude dokončena na přelomu tohoto a příštího roku. Právě probíhají práce na vnitřních instalacích v jednotlivých bytech a budou se osazovat okna. Současně se budují kanalizační a vodovodní řady včetně přípojek. Výstavba domu C jako druhé etapy projektu byla zahájena přípravnými a výkopovými pracemi. „Byty v Parku Hloubětín prodáváme ještě před jejich dokončením. Z první etapy je tak volných už jen několik jednotek. A protože z právě zahajované druhé etapy máme prodanou téměř třetinu, uvedli jsme na trh i byty z poslední fáze v domě A, s jehož výstavbou začneme letos v prosinci. Zájem o toto energeticky úsporné bydlení svědčí o tom, že se lidé v této tematice stále více orientují a dovedou již ocenit nejen dobrou lokalitu, ale také kvalitu, zdravé vnitřní prostředí a úspory provozních nákladů, díky nimž se jim počáteční investice velmi brzy vrátí,“ uvádí Jan Řežáb, majitel společnosti JRD.

Pasivní bydlení – zdraví a úspory

Jsme rádi, že naše zaujetí pro pasivní výstavbu s námi sdílí stále více lidí. Jsme totiž přesvědčeni, že tento způsob bydlení je prospěšný nejen pro zdraví obyvatel těchto bytů, ale pro celou společnost. Už během výstavby bere maximální ohledy na životní prostředí,“ pokračuje Jan Řežáb. Díky nízkým spotřebám energií majitelé nových bytů ušetří tisíce korun měsíčně. „Podle našich výpočtů je možné během roku uspořit téměř 27.000 korun. Tato částka vychází ze spotřeby v bytě 4+kk o velikosti 117 m2 při čtyřech osobách v domácnosti, v němž měsíční náklady dosáhnou pouze 3.519 Kč. Ve srovnatelném bytě v energeticky neúsporných projektech se tato částka vyšplhá až k 5.730 korunám,“ doplňuje Jan Řežáb.
 
 
Reklama