Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Exkurze do nejstaršího výrobního závodu na výrobu vápenopískových cihel na světě

29.3.2011 proběhla další exkurze cca 70 stavebníků, investorů, projektantů a architektů z ČR do výrobního závodu Zapf Daigfuss v Behringersdorfu a podrobnou prohlídkou výroby a ukázkou strojního zdění KS-QUADRO.

Účastníky přivítali majitelé firmy Zapf Dr. Hannes Zapf a Dipl. Ing. Wolfgang Zapf a krátce promluvili o firmě Zapf. Zdůraznili také účastníkům, že se nacházejí na místě nejstarší výrobní fabriky na KS na světě a firma Zapf v loňském roce oslavila 111. výročí od založení.















Po krátké přednášce o výhodách vápenopískových cihel Ing. Martina Konečného následovala podrobná prohlídka výrobního závodu a dále pak praktická ukázka strojního zdění KS-QUADRO s výkladem, kde si mohli všichni sami strojní zdění vyzkoušet. To, že strojní zdění je opravdu hračka mohly vyzkoušet i přítomné dámy.

Součástí prohlídky výrobního závodu byla také prohlídka historických reálií firmy Zapf. Za 111 let se v nejstarším závodě na světě nashromáždilo mnoho dokumentů, které je možné ukazovat návštěvníkům. Zcela jistě zaujal prostorový graf velikosti produkce vápenopískových cihel, nebo jeden z prvních zateplovacích systémů na světě z roku 1968. Ten se pak z Norimberku rozšířil po celém Německu. K obědu se podávaly výborné tradiční norimberské klobásky se zelím a bramborovým salátem a po obědě jsme se již vydali na prohlídku staveb.

Navštívili jsme hrubou stavbu rodinného 4-domu ve Schwaig, Föhrenweg. Zde byly přímo na stavbě představeny systémy KS-QUADRO, KS-QUADRO ETRONIC. Druhou stavbou pak byly řadové rodinné domy Nürnberg-Laufamholz opět v systému KS-QUADRO.

Celá exkurze byla účastníky hodnocena velmi pozitivně, také počasí se velmi vydařilo.
Děkujeme za návštěvu a těšíme se na společně postavené další vápenopískové domy.
0

Kalksandstein CZ s.r.o., vápenopískové cihly Zapf Daigfuss
logo Kalksandstein CZ s.r.o., vápenopískové cihly Zapf Daigfuss

Kalksandstein CZ s.r.o. - výroba a prodej vápenopískových cihel. Jejím hlavním cílem je poskytovat odborné poradenství v oblasti stavebních hmot a technologií pro nejstaršího výrobce vápenopískových cihel Zapf Daigfuss. Naši odborníci Vám poradí se všemi ...

 
 
Reklama