Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak zabezpečit svůj dům – chraňte se před zloději i zvídavými pohledy

Aby byl domov synonymem bezpečného útočiště a místem, kde si můžeme užívat maximálního soukromí, je nutné se postarat o jeho perfektní zabezpečení – začněte u dveří!

Každý dům má několik zranitelných míst. Achillovou patou je samozřejmě vchod. Zabezpečit ho můžete kvalitními bezpečnostními dveřmi. Každý bezpečnostní produkt by měl mít certifikát dokládající bezpečnostní třídu dle normy ČSN EN 1627:2012. Čím vyšší třída, tím vyšší stupeň odolnosti bezpečnostních prvků proti vloupání.

První a druhá bezpečnostní třída se hodí tam, kde se nepředpokládá, že by zloděj využil něco víc než jen hrubou sílu a základní nářadí. Pro zabezpečení domu proto doporučujeme standardně produkty třetí a čtvrté bezpečnostní třídy.

Bezpečnostní dveře chrání i proti hluku a šíření požáru

Kvalitními bezpečnostními dveřmi, které dominují našemu trhu, jsou bezpečnostní dveře NEXT. V naší nabídce najdete i produkty třídy 4, které z vaší domácnosti udělají nedobytnou pevnost. Bezpečnostní dveře často neplní jen funkci zabezpečovací, ale standardně působí i jako protihlukové, protikouřové a protipožární – ohlídejte si, aby takové byly i ty vaše.

Kromě dveří jsou dalšími bezpečnostními prvky chránící vchod vašeho domu bezpečnostní cylindrické vložky, bezpečnostní kování a přídavné zámky. I zde se řiďte bezpečnostními třídami.

Před nechtěnými pohledy se chraňte venkovními roletami

Kromě vchodu jsou exponovaným místem domu i okna. Před zraky okolí skryjí vaše soukromí kvalitní venkovní žaluzie a rolety. Nechrání pouze před slunečními paprsky a úniky tepla, ale také zvídavými pohledy. Mohou být umístěny před oknem v roletové schránce, v podomítkovém boxu, který je zapuštěný do fasády, nebo v roletovém překladu.

Zabezpečte vaši domácnost proti hrubému násilí, zlodějům vybaveným „profesionálním“ nářadím i zvídavým pohledům kolemjdoucích.


SUNSYSTEM, s.r.o.
logo SUNSYSTEM, s.r.o.

Společnost SUN SYSTEM je na trhu už přes 20 let, specializuje se na vše kolem stínící techniky pro interiéry (žaluzie, rolety, japonské posuvné stěny a další) i exteriéry (markýzy, pergoly) a poskytuje klientům nadstandardní záruky a plný servis.

 
 
Reklama