Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pozvěte přírodu do svých domovů

Trendem současné doby je přirozenost a návrat k přírodě, který díky našemu novému povrchu dveří a zárubní zažijete všemi smysly. Kartáčovaná dýha FORTE totiž představuje 100% přírodní materiál.

Pozvěte přírodu do svých domovů

Každá zakázka je naprosto jedinečná a přání zákazníka zde hraje prim. Po domluvě s ním se provede předvýběr silnostěnné dýhy dle přání (sesazená, sukatá s prasklinami, s více či méně výraznou kresbou a probarvením). Poté je dýha upravena ekologicky pouze kartáčováním, při kterém se vyčešou jemná a měkká dřevní vlákna a celek tak získá zajímavý povrch a zvýrazněnou reliéfní strukturu. Následuje ruční řemeslná fáze povrchové úpravy – čištění a broušení, několik fází moření a následné lakování nebo úprava olejovoskováním za použití EKO produktů. Každé dveře jsou naprosto jedinečné a neopakovatelné, s vlastní kresbou, odstínem a probarveností povrchu. Všechny suky, praskliny nebo nerovnosti ve dřevě zdůrazňují jeho přirozený původ, způsob růstu stromu a řemeslné ruční opracování.

V současné době dodáváme na tato provedení kartáčované silnostěnné dýhy DUB FORTE:
Základní odstíny: přírodní, skořicová, hnědá – kouřová, čokoládová a mléčná
Speciální úprava vintage efekt: přírodní dýha s bíle nebo černě probarveným dřevním pórem.

Staření dřeva je současným trendem, který v interiérech působí neotřelým dojmem. Dveře procházejí složitým výrobním procesem, kdy se navíc probarvují obnažené dřevní póry po vyčesání a vybroušení povrchu. Vznikne tak naprosto jedinečný výrazně probarvený povrch.

Individuální moření je možné a probíhá po odsouhlasení barevného odstínu zákazníkem na malém vzorku dveřní destičky. Není tedy problém, aby si zákazník vybral nejdříve dekor kvalitní dřevěné podlahy a poté se mu požadovaný odstín dveří namořil přímo u výrobce. Proces ladění dekoru má zpravidla několik kol a jedná se o trochu alchymie, neboť každé dřevo reaguje jinak a výsledná požadovaná barva a struktura závisí na řemeslném umu a zkušenostech odborníků.


CAG s.r.o.
logo CAG s.r.o.

CAG - přední český výrobce dveří. Společnost vyrábí protipožární a bezpečnostní dveře a zárubně, protipožární prosklené stěny a celou škálu dalších dveří a skříní pro vybavení kancelářských a průmyslových budov a domácností.

 
 
Reklama