Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Okna z recyklovaného PVC mají stejné vlastnosti jako okna z prvomateriálu

Vlastnosti recyklátu neboli regenerátu a jeho chemické složení jsou přísně sledované a dozorované nezávislými orgány. V praxi se neliší od prvomateriálu (panenského PVC).

 plastová okna recyklát PVC

Například rohová pevnost profilů s přidaným podílem recyklátu je oproti profilům vyrobeným pouze z panenského PVC naprosto srovnatelná. Recyklát naopak vykazuje lepší homogenitu, díky tomu je velmi odolný proti povětrnostním vlivům a má výborné tepelně izolační vlastnosti.

Kromě vynikajících materiálových vlastností navíc otvorové výplně, na jejichž výrobu byly použity profily s recyklovaným jádrem, nejsou na první pohled rozpoznatelné od oken vyrobených z profilů z panenského PVC. Případná obava zákazníků, že by jejich okna nebyla čistě bílá, je tedy zbytečná. Speciální moderní technologie koextruze, kterou Inoutic používá, umožňuje recyklované jádro potáhnout tenkou vrstvou bílého panenského PVC a okno je tak, co do fyzikálních vlastností a vzhledu, naprosto identické s výrobkem z panenského PVC.

Regenerát používají v dnešní době již všichni výrobci PVC profilových systémů na Evropském trhu, a to zcela dobrovolně. Nechybí mezi nimi ani Inoutic/Deceuninck se svým produktem EcoPowerCore.

 
 
Reklama