Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Bezbarvé (vysoce transparentní) lazury na dřevěná okna

Když dřevěná okna, tak s maximálně přirozeným vzhledem dřeva, ale to většinou není možné. Ochranu proti UV záření zajišťují právě pigmenty. S využitím nanotechnologií lazur Ligno+ to však možné je.

V rámci vývoje povrchových systémů Aquawood Ligno+ na bázi technologie HighRes se poprvé podařilo vyrobit vysoce transparentní lazuru s minimálně pětiletou životností.

Důležitým předpokladem je přitom aktivní ochrana proti UV záření. Ta spočívá v řešení nejmodernějších ochranných prostředků proti ultrafialovému záření pomocí nanotechnologií, které zajišťují perfektní transparentnost povrchové úpravy při současném ochranném účinku. Revoluční na této technologii je extrémní stálost ochranného účinku v porovnání s běžnými transparentními povrchovými úpravami pro aplikaci ve venkovním prostředí.

Více o povrchových úpravách dřevěných oken




SLAVONA s.r.o.
logo SLAVONA s.r.o.

SLAVONA, s.r.o. je tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří Realizuje dodávky výplní stavebních otvorů zejména pro rodinné domy, kde jsou stavebníci velmi nároční na kvalitu a parametry oken a dveří, zaměřuje se především na dřevěná eurookna, ...

 
 
Reklama