Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Při výběru oken do pasivního domu nezáleží jen na Uw

Opravdu si myslíte, že okno v pasivním domě je jen trošku silnější eurookno? Jediné kritérium je Uw a to stačí? Jenomže pasivní dům funguje trošku jinak.

prostup tepla Uw okna do pasivních domů Slavona

Součinitel prostupu tepla je u oken jistě důležitý, čím nižší, tím lépe. Ale okna musí fungovat jako celek. Proto je dobré sledovat i vodotěsnost, průvzdušnost a další vlastnosti. Tyto informace najdeme v certifikátech oken.

V pasivních domech je velmi důležitá těsnost obálky budovy, její součástí jsou i okna. Právě na okna jsou kladeny vyšší nároky než u běžných staveb. Proto je požadována třída průvzdušnosti 4.

Pokud by okna dokonale netěsnila, mohlo by docházet ke kondenzaci a poškození povrchové úpravy dřevěných oken. Na druhou stranu, ani nejlepší parametry oken nemusí pomoci, pokud je v interiéru nadměrná relativní vlhkost nebo velký přetlak.

Více informací o výběru oken do pasivních domů
SLAVONA s.r.o.
logo SLAVONA s.r.o.

SLAVONA, s.r.o. je tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří Realizuje dodávky výplní stavebních otvorů zejména pro rodinné domy, kde jsou stavebníci velmi nároční na kvalitu a parametry oken a dveří, zaměřuje se především na dřevěná eurookna, ...

 
 
Reklama