Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

CristalGuard® si s minimálním čištěním zachová svůj původní vzhled

Tradiční sklo podléhá korozi, vznikají na něm prohlubně a rýhy, které přitahují a zachycují usazeniny. Mytí tvrdou vodou, čisticími prostředky, ale i běžným mýdlem nebo šamponem si na tradičním skle vybírá svou daň. Sklo CristalGuard® odolává korozi, a proto se nečistoty nemají kde usazovat.

Nečistoty vyvolávají chemické reakce, které způsobují zdrsnění povrchu skla. Kvůli tomu se vytvářejí skvrny a na skle se hromadí zbytky látek a vodní kámen. Udržet sklo čisté se proto stává téměř nadlidským úkolem. Povrchová vrstva skla CristalGuard® ale chemikáliím a látkám znečišťujícím sprchovou kabinu odolává. To znamená, že sklo zůstává hladké a snadno čistitelné. Oproti ošetřujícím sprejům a roztíratelným přípravkům, které se časem smyjí, je povrchová úprava skla CristalGuard® trvalá, a sklo tak dlouhá léta vypadá jako nové.

Průhledné i po letech

Během nezávislého laboratorního testování byly skla CristalGuard® a další konkurenční produkty vystaveny vlivu tvrdé vody a rozpuštěných silikátů, což představuje výzvu pro jakákoli skla používaná ve sprchových koutech. Po opakovaných testech se u konkurenčních produktů nahromadily trvalé, neodstranitelné nečistoty, zatímco sklo CristalGuard® zůstalo průhledné.

Udržování čistoty skla CristalGuard® je neuvěřitelně snadné. Během výroby se na jeho povrch metodou katodového rozprašování nanese ochranná vrstva. Tato patentovaná technologie ošetří povrch skla a zabraňuje vzniku koroze. To znamená, že i s minimálním čištěním si sklo CristalGuard® zachová svůj původní vzhled.

CristalGuard®
CristalGuard®
 
 
Reklama