Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Guardian představuje inteligentní sklo

ClimaGuard® Solar zaručuje vysokou světelnou propustnost, vynikající parametry tepelné izolace (koeficient prostupu tepla Ug = 1,0 W.m-2.K-1) a účinnou ochranu před slunečním zářením.

Rostoucí ceny energií a poptávka po vyšším komfortu vedou u zákazníků ke zvýšenému zájmu o stínicí techniku určenou pro rezidenční nemovitosti. Na trhu komerčních nemovitostí se však nejrůznější stínicí technika používá již dlouho, neboť je dobře známo, že ochlazení prostředí o 1 °C je výrazně dražší než vyhřátí prostoru o 1 °C. Výrobce Guardian na tuto situaci reaguje třemi novými produkty v řadě ClimaGuard: ClimaGuard®Solar, ClimaGuard®EcoSun a Guardian Sun®;.

  • ClimaGuard®Solar slouží ke snížení spotřeby energie v moderních budovách. Jedná se o základní řešení, které navíc snižuje náklady na vytápění v zimním období. Sklo tohoto typu pomáhá snižovat množství energie potřebné ke klimatizaci za horkých dnů. ClimaGuard® Solar je technicky vyspělý výrobek, jenž zaručuje vysokou světelnou propustnost, vynikající parametry tepelné izolace (koeficient prostupu tepla Ug = 1,0 W.m-2.K-1) a účinnou ochranu před slunečním zářením.
    Použití technologie ClimaGuard® Solar v oknech umožňuje užít si přirozené sluneční světlo, a přispívá tak k obecnému pocitu pohodlí a pohody bez ohledu na venkovní teplotu.
    Technologie ClimaGuard® Solar je ideální volbou pro stavební rekonstrukce i novou bytovou výstavbu s vysokými nároky na pohodlí, intenzitu přirozeného světla a hospodaření s energiemi. Pokovení ClimaGuard® Solar dokáže rozlišit mezi různými vlnovými délkami slunečního záření: většina infračervených paprsků, které by jinak způsobovaly zahřívání interiéru budovy, se odrazí, zatímco přirozené sluneční světlo může prostupovat dovnitř prakticky bez omezení. V budovách bez klimatizace tak ClimaGuard® Solar zlepšuje celkový pocit pohodlí, v klimatizovaných stavbách pak snižuje náklady na energie.

  • ClimaGuard®EcoSun nabízí dokonalou energetickou bilanci. ClimaGuard® EcoSun je technicky vyspělé sklo, jenž zaručuje vysokou světelnou propustnost, vynikající tepelnou izolaci (koeficient prostupu tepla Ug = 1,0 W.m-2.K-1) a účinnou ochranu před slunečním zářením. Technologie ClimaGuard® EcoSun je ideální volbou pro stavební rekonstrukce i novou bytovou výstavbu s vysokými nároky na pohodlí, intenzitu přirozeného světla a hospodaření s energiemi. Nízký koeficient prostupu tepla Ug přispívá k nižším nákladům na vytápění v chladných zimních dnech, udržuje příjemnou teplotu na povrchu vnitřního skla a tím zvyšuje míru pohodlí v interiéru. ClimaGuard® EcoSun je sklo, které přispívá ke snižování emisí CO2, a tak přímo podporuje snahy o ochranu klimatu. Technologie splňuje i ty nejpřísnější ekologické normy.


  • Guardian Sun® přináší pohodlí a úspory energie po celý rok. V moderních budovách je zcela nezbytné snižovat spotřebu energií. Kromě snižování nákladů na vytápění v zimě musíme brát v úvahu i úspory elektřiny na klimatizaci v letních dnech. GUARDIAN SUN® zaručuje vysokou světelnou propustnost, vynikající parametry tepelné izolace (koeficient prostupu tepla Ug = 1,0 W.m-2.K-1) a účinnou ochranu před slunečním zářením.
  • Díky minimálnímu prostupu tepla činí koeficient Ug u všech tří nových typů pouhých 1,0 W.m-2.K-1 v případě izolačního dvojskla, resp. až 0,5 W.m-2.K-1 u trojskla (plněného argonem, bez nutnosti používat drahý krypton).

    Pokovení je ve všech případech aplikováno na sklo Guardian Float ExtraClear kvůli vyšší neutrálnosti a lepšímu podání barev.

 
 
Reklama