Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

JRD v roce 2017- ekonomický růst i realizace nových projektů

Jednička v oboru nízkoenergetického a pasivního bydlení, společnost JRD, s koncem roku bilancuje. Mezi své priority řadí růst společnosti a realizaci projektů energeticky úsporného a zdravého bydlení s ohledem k životnímu prostředí.

Vizualizace pasivního projektu JRD Ecocity Malešice (3. etapa)
Vizualizace pasivního projektu JRD Ecocity Malešice (3. etapa)

Již v září se jí podařilo překonat ekonomické výsledky z roku 2016, kdy prodala byty v celkové hodnotě 350 mil. Kč. Díky rozsáhlé akviziční činnosti, kterou začíná směřovat i na mimopražský trh, však letos plánuje prolomit hranici 500 mil. Kč a v příštím roce dokonce 1 mld. Kč.

Rozsáhlé akvizice jsou nezbytností

Vývoj na realitním trhu charakterizuje přetrvávající zájem o nové byty, kterých je však zejména kvůli komplikovanému a zdlouhavému povolovacímu procesu velmi málo. JRD se proto věnuje rozsáhlé akviziční činnosti, aby alespoň částečně uspokojila poptávku po kvalitním bydlení. Od ledna tak zakoupila pozemky, na kterých se chystá realizovat bytové jednotky o objemu více než 1,5 mld. Kč v prodejních cenách. Do konce letošního roku má navíc v plánu investovat do dalších pozemků k výstavbě nových bytů, jejichž budoucí objem prodeje se bude pohybovat kolem 1 mld. Kč.

JRD postaví v příštích 5 letech až 1 000 nových bytů

Kromě akviziční činnosti pokračuje JRD v přípravě nových environmentálně šetrných projektů. V současné době má ve svém portfoliu 5 projektů s celkem 204 byty, o které zaznamenala nejen díky situaci na realitním trhu velmi silný zájem. Luxusní projekt U Pernikářky 7 je již ve výstavbě a jeho kolaudace by měla proběhnout do konce roku 2018. Projekty Rezidence Červený dvůr, Zelená Libuš a třetí etapa Ecocity Malešice se nachází v různých fázích stavebního řízení.

 
 
Reklama