Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Hliníkové opláštění pro perfektní ochranu

Dřevohliníková okna nacházejí stále více zákazníků, a to i přes svou vyšší cenu. Krásu přírodního dřeva z interiéru a jeho výbornou ochranu díky exteriérovému hliníkovému opláštění oceňují zejména stavebníci nových rodinných domů. Svými vlastnostmi jsou v provedení s trojsklem vhodné i pro nízkoenergetické a pasivní domy.


Nabídka dřevohliníkových oken od českého výrobce značky OTHERM je široká. Stavební hloubka oken v různých typech hliníkového opláštění se pohybuje v rozmezí 90 až 100 mm. Základem je stabilní vícevrstvý dřevěný hranol. Dřevohliníková okna OTHERM se vyrábí pouze z eurohranolů v nenapojovaném provedení pohledových lamel. Dostupná jsou dřevohliníková okna z borovice, smrku, dubu a meranti.

Dřevohliníková okna OTHERM vynikají nabídkou čtyř řad s odlišným tvarem hliníkového opláštění. V nabídce je tradiční plošně odsazený design v hranatém i elegantně oblém provedení. Velmi atraktivní je vhled oken s plošně srovnaným křídlem a zejména pak typ OTHERM Integral se skrytým křídlem.

Z interiéru je možné tónovat dřevohliníková okna ve stejných barvách jako je tomu u dřevěných oken. Velmi oblíbené jsou speciální transparentní lazury, které v bytě zdůrazní přirozenou krásu a kresbu dřeva. Dřevohliníková okna ze smrkových eurohoranolů je možné tónovat také ve speciálních olejových interiérových barvách v matném provedení. Barevné variace hliníkového opláštění jsou prakticky neomezené a vzhled stavby je tak možné oživit a odlišit prakticky jakoukoliv barvou oken nebo designem imitujícím dřevo.


 
 
Reklama