Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vylepšené plastové dveře

Plastové vchodové dveře představují výhodný poměr kvality a ceny. Plastové vchodové dveře s překryvnou hliníkovou výplní dávají plastovým dveřím zcela nový rozměr.

Plastové dveře s důrazem na kvalitu

Vchodové plastové dveře lze velmi dobře sladit s novými plastovými okny. Jejich výhodou je snadná údržba, široká škála designových výplní, stálobarevnost, ale vyhledávané jsou také díky výhodné ceně. Hodí se zejména jako vstupní brána pro rodinné domy. Tam kde jsou vchody více namáhané a je třeba počítat i s nešetrným zacházením, je vhodné zvolit hliníkové dveře nebo i klasické dřevěné dveře.

Výběr plastových dveří se nevyplácí podcenit. U výrobku zakoupeného za pár korun v hobby marketu mohou nastat problémy hned první sezónu. Určitou nevýhodou plastových dveří je teplotní roztažnost. Je proto velmi důležité, aby dveře měly kvalitní rám s masivní uzavřenou ocelovou výztuhou. Výztuha musí být v rozích zajištěna speciálními rohovými spoji, které jsou při výrobě pevně svařeny. U plastových vchodových dveří VEKRA je standardem výztuha s minimální tloušťkou 3 mm, při výrobě je vždy dodrženo popsané kvalitní dílenské zpracování.

Výplň plastových dveří

Kvalitní rám plastových dveří je základem i z toho pohledu že je do něj osazeno kování a dveřní závěsy. U plastových dveří VEKRA je standardem tříbodový bezpečnostní zámek se dvěma háky, závorou a střelkou. Velmi zásadní roli pro správnou funkčnost vchodových dveří hraje také výplň.

Výplň plní nejenom estetickou roli, ale má zásadní vliv i na tepelně izolační vlastnosti dveří – podobně jako zasklení u oken. Dveřní výplň je navíc vystavena slunečnímu záření, které ji ohřívá, což může způsobit změny tvarové stability, a to zejména u tmavých dekorů či imitací dřeva.

Plastové dveře značky VEKRA se zdobnou výplní jsou v základním bílém provedení dodávány s plastovými výplněmi ABS. V barevném provedení je vždy standardem použití výplně s pevnějším jádrem, které zajišťuje výztuha TPR v tloušťce 10 mm. Jedním z doporučených řešení u dveří v tmavém nebo dřevěném dekoru je ale použití výplně s technologií HPL (vysokotlaký laminát), který vykazuje nižší dilataci vlivem tepla. Tak je zajištěna dlouhodobá tvarová stabilita plastových dveří i u tmavých dekorů, které jsou náchylnější ke kroucení.

Plastová dveře s překryvnou výplní

Novinkou jsou plastové dveře s překryvnou hliníkovou výplní. Hliníková deska tloušťky 2 mm pevně připevněná z exteriérové strany na dveřní křídlo jej zcela překrývá. Design plastových dveří je tak úplně hladký, což výrazně zjednodušuje mytí a údržbu dveří. Na výběr je široká škála designových variant.

Dveře s překryvnou hliníkovou výplní jsou tvarově stabilnější, lépe odolávají případnému svěšování. Celkově působí masivnějším a kompaktnějším dojmem. Hliníková překryvná deska je samozřejmě odolnější proti poškození i proti případným nezvaným návštěvníkům.

Široká škála a možnosti barevného provedení plastových dveří s překryvnou výplní umožňují doladit každý detail dveří tak, aby byly estetickou, funkční a spolehlivou vizitkou každého bytu či domu. Více informací na stránkách VEKRA OKNA.






 
 
Reklama