Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Podpořte studenty! Hlasujte pro jejich návrhy dřevěných staveb

Ovlivněte výsledky největší studentské soutěže zaměřené na dřevěné stavění v ČR. Navštivte mezi 15. červencem a 23. srpnem webové stránky soutěže Stavby s vůní dřeva a hlasujte pro některý z 38 studentských návrhů dřevěných staveb.


© Fotolia.com

Do soutěže je přihlásilo 58 studentů z 9 českých a slovenských odborných fakult. Vítězové, které můžete spolu s odbornou porotou vybrat i vy, si rozdělí ceny v celkové hodnotě 200 000 Kč. Výhru si odnese i jeden z vás, hlasujících. Pokud využijete všechny své hlasy a zodpovíte soutěžní otázku, zařadíte se do soutěže o dřevěné pero.

Hlasovat můžete ve dvou kategoriích: Dřevěné stavby – malé (12 děl) a Dřevěné stavby – velké (26 děl). Studenti své návrhy tvořili v souladu s tématem ročníku, jež letos znělo: Dřevo nás chrání. Do soutěže tak přihlásili turistické útulny, myslivecký posed či jízdárnu. Mezi díly najdeme také rodinné domy nebo pojízdnou kancelář.

Cílem soutěže, kterou letos posedmé vyhlašuje Nadace dřevo pro život, je motivovat studenty k práci s přírodním a obnovitelným materiálem – dřevem. „36 % soutěžních děl bylo letos přihlášeno studenty v 2–3členných skupinách. To je dvakrát víc než minulý rok. Tento trend nás těší, jelikož schopnost pracovat v týmu je důležitým předpokladem pro budoucí uplatnění našich soutěžících,“ komentuje vývoj soutěže ředitel Nadace dřevo pro život Stanislav Polák. Vítězové soutěže, kterou finančně podporuje Ministerstvo zemědělství, 6 společností a vybraná oborová média, budou vyhlášeni v úterý 10. září v Brně. Soutěž se koná pod záštitou MŠMT a MPO a 17 odborných fakult a škol.





Nadace dřevo pro život
logo Nadace dřevo pro život

Posláním Nadace dřevo pro život je podporovat dřevo jako domácí obnovitelnou surovinu pro každodenní využití, a tím chránit naše neobnovitelné zdroje i pro další generace. Nadace dřevo pro život organizuje každoročně velké množství aktivit, kterými pomáhá ...