Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Přírodní dřevovláknitá izolace PAVATEX

Projektanti hledající řešení pro nové i stávající budovy s oblibou používají přírodní materiály. A to kvůli zájmu o životní prostředí a potřebě nabídnout lepší úroveň bydlení spolu s úsporou energií.

Přírodní izolace se obvykle vyrábějí z materiálů jako jsou dřevěná vlákna, len, konopí, ovčí vlna, korek. Tyto izolační materiály mají při správném použití výhody ve srovnání s jinými izolacemi.

Dřevovláknitá izolace

Jedna z možností kvalitního přírodního materiálu je dřevovláknitá izolace PAVATEX. Materiál se vyrábí z jehličnatých stromů. Surovina se drtí a mele na jemná vlákna. Poté se zahřívá a tlakem se lisují izolační desky.

Tepelná izolace

Materiál z dřevní hmoty má přirozenou izolační schopnost. Součinitel tepelné vodivosti λ=0,036-0,047 W/(m.K). V zimě významně přispívá k úsporám energie.

Ochrana proti přehřátí

V létě má materiál velkou schopnost akumulovat teplo a izoluje proti přehřátí.

Akustická izolace

Díky vysoké hmotnosti a vláknité struktuře poskytuje velmi dobrou akustickou izolaci.

Chování při požáru

Povrch desek při hoření zuhelnatí. Vrstva zabraňuje pronikání kyslíku hlouběji do materiálu, což zpomaluje hoření.

Konstrukce umožňuje difúzi

Se zvětšující se tloušťkou izolace stoupá riziko kondenzace vodní páry v konstrukci. Konstrukce s Pavatexem umožňují transport vodní páry difúzí. Tím se za přispění parobrzdných fólií reguluje její množství a transport na bezpečnou úroveň.

Životní prostředí

Izolace je vyrobena z odpadního dřeva. Ve výrobním suchém procesu se používá pojivo s certifikátem Natureplus. Moderní technologií se množství pojiva snižuje na nejmenší možnou míru. Materiál lze na konci životnosti objektu recyklovat. Dá se kompostovat nebo použít k výrobě energie.

Použití dřevovláknité izolace Pavatex v konstrukcích


 
 
Reklama