Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Roca: Trendem v obkladech a dlažbách jsou velké tenčené formáty

Design jde neustále kupředu a stejně tak je tomu také v sortimentu obkladů a dlažeb. Aktuální trendy stále více prosazují jejich využívání napříč interiéry, a to ve veřejných prostorách i domácnostech od koupelen až po ložnice. Hlavní pozornosti a velké oblibě se nyní těší tenčené formáty s minimem spár.

Krok se současnými trendy moderního designu drží i španělská značka Roca s kolekcí velkoformátových dlažeb Thinbig. „Kolekce Thinbig splňuje nejen požadavky na dlažbu do moderních interiérů, ale také vysoké nároky uživatelů na odolnost a jednoduchou údržbu,“ uvádí Radka Konečná, produktová manažerka obkladů a dlažeb Roca.

Série Calatta
Série Calatta

Série Calatta

Obklady a dlažby Thinbig na první pohled zaujmou nejen svým precizním zpracováním, ale především svými rozměry. Nabízeny jsou v rektifikovaných formátech 120x120 cm a 120x240 cm, jejich tloušťka je přitom pouhých 5-7 mm. Obrovskou předností je použitý materiál, díky kterému je tato tloušťka a zároveň lehkost možná. Kromě toho zaručuje i maximální odolnost. Dlažba je žáruvzdorná, mrazuvzdorná, odolná proti poškrábání, chemickým látkám a také UV záření, takže zůstává v průběhu času stálá a beze změny i na místech exponovaných slunečním zářením. Zároveň je také praktická, snadná na údržbu a hygienická. Povrch bez pórů totiž zaručuje minimální riziko vzniku bakterií.

Série Stone
Série Stone

Série Stone

Velkou předností dlažby Thinbig je její univerzálnost. Dlažba se dá využít jak v interiéru, tak v exteriéru, například jako fasádní krytina, a architektům a interiérovým designérům nabízí netušené možnosti a všestranné využití. V duchu současných interiérových trendů, které poukazují na použití jednotného minimalistického designu, poskytuje tvůrcům díky své tenkosti a pestré nabídce dekorů nekonečné možnosti pro výrobu dalšího bytového zařízení. Z dlažby lze vytvořit například desku kuchyňské linky, dveře, skříně, desku jídelního stolu nebo čelo postele, které dodají místnostem kompaktní styl a jedinečnost. Díky tenkosti materiálu není problém vytvořit čisté a ostré hrany a rohy.

Série LM Stone Real
Série LM Stone Real
Série Couvet
Série Couvet
Série Weekend
Série Weekend

Na výběr je z široké palety designových vzorů od věrné imitace mramoru v sérii Calatta přes moderní betonovou stěrku v sérii Downtown až po keramiku s neobvyklou texturou hrubého plátna, kterou nabízí série Textil. Velice oblíbený je také čistý jednobarevný dekor série Pure. Příznivce přírodních dekorů pak nadchne série Couvet s dekorem žuly a přírodního kamene. Naopak industriální styl přináší série Weekend.