Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky v obkládání fasád - Kamenné obklady

Velkým hitem roku 2015 budou pro účely obkládání fasád kamenné obklady z přírodního i umělého kamene. V krátkém shrnutí si představíme nejočekávanější novinky. Jedná se o odolné a lehčené obklady.

Samotný kámen jakožto obkladový materiál není žádnou novinkou. Vždyť štípaný lomový kámen se používá pro účel stavby, tak pro účel dekorace stěn již stovky let. V posledních letech se však dostává do popředí obkládání tzv. formátovaným kamenem. Může se jednat o pravé přírodní kamenné obklady , nebo o imitaci kamene.

Považan Hnědý Obkladový materiál na bázi lehčeného betonu, který se řadí mezi nejpoužívanější obklady již od konce minulého roku. Mezi jeho přednosti patří neviditelnost spojů, mimořádně výrazná struktura a velmi věrohodné zpracování, které zapříčiňuje rozeznání od pravého štípaného kamene.

Břidlice Hnědá Obklad z pravé přírodní břidlice je důkazem, že hnědá barva nyní převládá v oblíbenosti fasádních barev. Jedná se o mimořádně odolný a tvrdý kámen, který patří zejména na luxusnější fasády, případně i na jiné exteriérové doplňky. Příjemný formát 60x15 cm značně urychluje montáž.

Laugaricio Čerstvá novinka, která zachycuje pravou skálu v přírodě. Je vyroben z lehčeného betonu a jeho vlastnosti jsou obdivuhodné. Je zde 30-letá garance na stálost barev a neuvěřitelná podoba s pravými přírodními útvary, ačkoliv je obklad vyroben technicky.

Co se týká samotného fasádního obložení, pak je jen na nás, jakým způsobem dokážeme fasádní plochu využít. Můžeme vytvořit celoplošné kamenné obložení, nebo pouze částečné. Při částečném dekorování fasády, můžeme obklad různě kombinovat s klasickou omítkou, okny nebo například dřevěným obkladem. Nápaditosti se meze nekladou.

Firma Kamenné obklady ŘEPA Vám s výběrem toho pravého kamenného obkladu ráda pomůže. Garantujeme nejnižší cenu na trhu a poskytujeme kompletní servis včetně zasílání vzorku obkladů zdarma.

 
 
Reklama