Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zdvižně posuvné HS PROGRESSION PLUS získaly certifikaci Passivhaus Institutu v Darmstadtu

Komfortní řešení zdvižně posuvných dveří HS PORTAL od českého výrobce Slavona prošlo v roce 2015 řadou inovací. Výsledkem je nové provedení, které pod označením PROGRESSION PLUS, nabízí moderní minimalistické zpracování a vynikající tepelně izolační vlastnosti i certifikát německého Passivhaus Institutu ve třídě phA.

„Pro splnění podmínek certifikace a zároveň zachovaní perfektního designového vzhledu zdvižně posuvných dveří, jsme museli navrhnout několik inovativních řešení. Přísný požadavek na součinitel prostupu tepla, který nedosahuje řada běžných oken, Uw pod 0,8 W/(m2K) při zasklení Ug = 0,7 W/(m2K) jsme při precizní izolaci rámu splňovali,“ říká odborník Juraj Hazucha, který spolupracoval na vývoji a energetické optimalizaci okna. „Největším problémem ovšem bylo dosažení kategorie phA efektivnosti rámu posuvných dveří HS a zejména splnění teplotního faktoru u srazu fixní a posuvné části. Posuzovali jsme řadu variant, s cílem nepřidávat nic navíc, co by komplikovalo výrobu a zbytečně navyšovalo cenu pro koncového zákazníka. Výsledná varianta to splňuje na jedničku. Funkce jednotlivých částí HS portalu jsou perfektně sladěny – výborné tepelněizolační vlastnosti, čistý vzhled a nízkou pohledovou výšku při zachování statické tuhosti. Navíc kompletně bezúdržbové provedení pomocí kompozitních lišt,“ dodává Ing. Hazucha.

Minimalistické šířky rámů v provedení PROGRESSION dopřejí nerušený výhled do venkovního okolí. Na fasádě domu se rámy zcela schovají za tepelnou izolací a dodávají domu moderní vzhled s bezrámovým zasklením.

Ani otevírání nebylo u mohutných posuvných dveří snadnější. Stačí otočit klikou, nebo zmáčknout tlačítko dálkového ovladače. Dveře se lehce nadzvednou a posunou se podél pevného křídla do strany. Posuvný mechanismus je elegantně vložen uvnitř křídla a snadno si poradí i s dlouhými, těžkými dveřmi. Decentní vzhled umocňuje nízký práh v téměř bezbariérovém provedení.

HS portal PROGRESSION: realizace, částečně předsazená montáž, zateplený práhHS portal PROGRESSION: realizace, částečně předsazená montáž, zateplený práhHS portal PROGRESSION: realizace, částečně předsazená montáž, zateplený práhHS portal PROGRESSION: realizace, částečně předsazená montáž, zateplený práhHS portal PROGRESSION: realizace, částečně předsazená montáž, zateplený práh

„Když jsme v roce 2012 uváděli na trh okna PROGRESSION, nepředpokládali jsme výrobu složitých sestav, nízkých dveřních prahů apod. Ale nakonec byl zájem stavebníků o různé varianty oken a dveří PROGRESSION velký a náš vývojový tým musel najít speciální řešení celé série oken a dveří PROGRESSION,“ vysvětluje Zora Stupňánková.

Přirozené zapracování dveří do prostoru vyhovuje nejen představám současných architektů a jejich klientů, ale zároveň splňuje přísné tepelněizolační vlastnosti.

Materiály, konstrukční řešení se stále vyvíjejí a nároky na tepelně-izolační vlastnosti zpřísňují. Letos proto na trh přichází novinka v podobě zdvižně posuvných dveří HS PORTAL PROGRESSION PLUS, které vyhovují jak českému klimatu, tak i náročným požadavkům energeticky úsporných domů definovaných německým Passivhaus Institutem v Darmstadtu.

Dobrou těsnost zaručí jednokřídlové provedení, kdy je technicky možné opravdu kvalitně posuvné dveře utěsnit. Proto doporučujeme tuto bezproblémovou základní variantu nejen do pasivních domů, ale do všech staveb.





 








Více na: www.slavona.cz


SLAVONA s.r.o.
logo SLAVONA s.r.o.

SLAVONA, s.r.o. je tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří Realizuje dodávky výplní stavebních otvorů zejména pro rodinné domy, kde jsou stavebníci velmi nároční na kvalitu a parametry oken a dveří, zaměřuje se především na dřevěná eurookna, ...