Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Skyforce – stylově skleněné zábradlí pro okna REHAU

Všeobecně rostoucí přízni se v současné architektuře těší velké prosklené plochy, které dokonale prosvětlí interiér a navíc nabídnou uživateli větší pohodlí. Proto jsou populární nejen velkoformátová okna, ale i dveře v čele s HS portály.

Velké okenní prvky s otevíráním se ovšem používají i ve vyšších patrech budov a rodinných domů, například v případě tzv. „francouzských balkonů“, které kromě jiného oživují design fasády. Aby byly tyto prvky v každé stavební situaci bezpečné, přichází společnost REHAU s novinkou v podobě minimalisticky provedeného skleněného zábradlí – Skyforce.

Díky němu je možné bezpečně větrat i při otevřeném křídle, zejména v horních patrech domů. Současně však může Skyforce plnit funkci designového prvku fasády objektu. Zábradlí je certifikované pro všechny okenní systémy REHAU, to znamená GENEO, SYNEGO i Brillant.





Skleněné zábradlí se upevňuje přímo k plastovým profilům pomocí „neviditelných“ šroubů schovaných pod krycí lištou. Výhodou je, že upínací profil může být předpřipraven již ve fázi výroby, což zjednodušuje a urychluje pracovní postup při vlastní montáži oken.

Tento technický detail samozřejmě nikterak nenarušuje design, respektive celkově příznivý dojem. Systém byl navržen tak, aby splnil účel a současně tvořil s profily REHAU dokonalou harmonii. Elegantní Skyforce může být používán se zasklením do výšky 1000 milimetrů se sklem tloušťky 12,76 až 21,52 milimetrů.


REHAU s.r.o.
logo REHAU s.r.o.

Firma REHAU nabízí prémiová řešení na bázi polymerů. Pro oblast TZB dodáváme podlahové a stěnové vytápění/chlazení – trubky a technika spojování, systémové desky, regulace, rozdělovače; rozvody studené a teplé vody - instalace pitné vody, odhlučněná ...