Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kvalitní pohon jako základní kámen každých vrat

Také musíte vždy najet až k vratům, vystoupit z auta, otevřít bránu, projet a jít za sebou ještě zavřít? V dnešní automatizované době je to zbytečné. Pořiďte si na svá vrata elektrický pohon a projíždějte pomocí stisknutí jednoho tlačítka bez vystupování z auta. Jediným ovladačem navíc můžete kromě brány ovládat i boční dveře a garážová vrata.

Jaký pohon zvolit?

Jak ale vybrat ten správný pohon, který vám bude dobře sloužit po mnoho let? Vrata otevíráte několikrát denně, proto je důležité věnovat jeho výběru patřičnou pozornost. Rozhodně se nevyplatí vybírat vratovou techniku podle ceny, dbejte především na kvalitu a nakupujte od autorizovaných prodejců, kteří vám nabídnou profesionální záruční i pozáruční servis.

Dalším důležitým kritériem výběru správného pohonu je typ vaší brány. Pro nové křídlové jsou určeny pohony se zabudovaným motorem, který není vidět, pro starší typy bran jsou vhodné pohony s kloubovými rameny. Dalším řešením je podzemní pohon umístěný pod bránou. Velké a těžké křídlové brány snadno unesou pohony s přímými rameny. Posuvné brány posouvá pohon pomocí ozubené kolejnice.

Není pohon jako pohon

Pohon vaší brány může dokázat více, než jen otevírat vrata. Důkazem jsou Somfy motory, které se například díky automatické detekci překážky okamžitě zastaví, když se před bránou cokoliv vyskytne. Zabrání tak poničení celých vrat i dané překážky. Další výhodou je ochrana vůči pokusu o vloupání, díky které je téměř nemožné vrata násilně otevřít.

Samozřejmostí je částečné otevření brány či naprogramování automatického zavírání, třeba po průchodu branou nebo po vámi zvoleném čase. Pro případ výpadku elektřiny je pak celé zařízení napájeno baterií.

Motorizace a automatizace vjezdových bran od Somfy může být také součástí vaší chytré domácnosti. Po připojení do systému lze zařízení ovládat i zpětně kontrolovat, nebo otevírat hostům z tepla domova.

Prvotřídní pohony od specialistů

Somfy se výrobou řízení a pohonů pro vjezdové brány, garážová vrata, žaluzie, markýzy, předokenní rolety a interiérové stínění zabývá více než 45 let. Zároveň se nyní intenzivně věnuje vývoji vlastních systémů řízení inteligentní domácnosti. Po celém světě má Somfy více než 270 milionů zákazníků a neustále investuje do dalšího vývoje. Každý rok se v Somfy zrodí přibližně 400 patentů, které zlepšují kvalitu každodenního života. Somfy je tak zárukou prvotřídní kvality produktů i služeb.





 
 
Reklama