Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Venkovní žaluzie Protal

Pořiďte si pro svá okna to nejlepší. Švýcarská patentovaná technologie venkovních žaluzií PROTAL v sobě kombinuje skvělé vlastnosti hliníkových rolet a žaluzií. Jednoduchý design už jen podtrhuje tento skvělý produkt.

Prémiová značka Protal patří svým zpracováním mezi nejlepší typ venkovní žaluzie.



Celokovové bytelné provedení žaluzií Protal vydrží i v nejnáročnějších podmínkách. Lamely ve tvaru T a jejich tloušťka 0,6 mm (běžné žaluzie mají tloušťku 0,42 mm) zaručují úplné zastínění. V uzavřeném stavu tvoří celistvou plochu, která není rušena žádnými otvory ani navíjecími pásky. Lamely žaluzií PROTAL proto perfektně doléhají bez rušivých průsvitů. Nejsou zde použity žádné textilní pásky, jako je tomu u ostatních typů venkovních žaluzií, čímž je dána ještě delší životnost. Pohyb lamel v žaluzii je zajišťován speciálním ocelovým řetězem, který je umístěn v bočních vodicích lištách.

V dolní poloze je možné žaluzie libovolně naklápět.

Venkovní žaluzie Protal se vyznačují velkou pevností a stabilitou. Vyrábí se z osvědčených komponentů švýcarské kvality ze speciální slitiny, která je odolná proti prasklinám a poškrábání.

Konstrukčně je žaluzie samonosná a její řetězový mechanismus nedovolí lamely v žádné poloze rozhrnout ani nazdvihnout. Tvoří tak významný prvek pro zvýšení bezpečnosti objektu.

Za zmínku určitě stojí, že při motorickém sjíždění žaluzie, dojde automaticky k zastavení v případě najetí na překážku.

Venkovní žaluzie jsou neuvěřitelně tiché. V předním lemu každé lamely je zaválcovaný gumový těsnící pásek, který slouží k lepšímu a tichému domknutí lamel. Gumovým těsněním jsou opatřeny i vodící lišty, ve kterých se lamely pohybují. Povrchová úprava je opatřena dvouvrstvým vypalovaným lakem. Je možné vybírat z 23 odstínů barev.




  • Perfektně zastíní bez rušivých průsvitů – unikátní řetězový mechanismus je ukrytý ve vodicích lištách.
  • Lamely šířky 96 mm jsou vyrobeny ze speciální slitiny, která je odolná proti prasklinám a poškrábání.
  • Na rozdíl od jiných typů žaluzií lze lamely žaluzie Protal snadno vyměnit.
  • Maximální šířka žaluzie je 2,8 m a zastíní plochu o velikosti až 9 m2.
  • Montáž – boční do ostění, čelní na rám okna nebo do zápustných pouzder pod fasádu.
  • Vysoká odolnost proti větru o rychlosti až 88 km/h – extrudované vodící lišty a zesílené lamely
  • Plní i bezpečnostní funkci – lamely nelze v žádné poloze rozhrnout ani nazdvihnout.
  • Motorový pohon je standardem, ovládání je možné vypínačem na zdi nebo dálkovým ovladačem – podle přání zákazníka. Při stahování žaluzie rozpozná motor jakoukoliv pevnou překážku a zabrání tak vzniku škody nebo úrazu.
  • Skvělý a nadčasový design.

Žaluzie PROTAL mohou montovat jen autorizované firmy. Maron je držitelem certifikátu, který nás opravňuje tyto skvělé žaluzie prodávat a montovat. Žaluzie PROTAL vám namontujeme přesně na míru.

 
 
Reklama