Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Měření odhalí zvýšenou vlhkost i problémy s větráním v domě

Měření vlhkosti, teploty a koncentrace oxidu uhličitého v budovách. Lze kombinovat s měřením termokamerou. Určení příčin problémů s vlhkostí a plísněmi v domech i kvality větrání v pasivních domech.

ENVIC, o.s. provádí:

  • měření teploty vzduchu, vlhkosti vzduchu a koncentrace oxidu uhličitého v domech, bytech a budovách, které lze kombinovat s:
  • termovizním měřením termokamerou – měření a zobrazení povrchové teploty a povrchové vlhkosti budov (exteriér i interiér)


Měřením teploty a vlhkosti vzduchu a koncentrace CO2 lze:

  • stanovit kvalitu vnitřního prostředí a kvalitu větrání v obytných i kancelářských budovách
  • zjistit zvýšenou vlhkost v domech, která vede k tvorbě plísní (zde se měření vlhkosti obvykle kombinuje s termovizním měřením)
  • stanovit kvalitu větrání v domech, kde se větrá okny i v domech s řízeným větráním větracím systémem (kancelářské budovy, nízkoenergetické a pasivní domy a další)

Obvykle provádíme tzv. kontinuální měření - to znamená, že přístroj zaznamenává hodnoty průběžně po dobu několika dnů. Z našich zkušeností vyplývá, že takové měření je podstatně přesnější a lépe se dají určit příčiny problémů než při měření jednorázovém nebo při měření bez záznamu hodnot.

Výsledkem měření je zpráva z měření - názorný graf s uvedením hlavních naměřených hodnot. K měření je možné objednat i vyhodnocení s konkrétními návrhy na řešení problémů.


Pokud potřebujete poradenství
(které je zdarma) nebo provést měření ve staré budově, novostavbě, pasivním domě a podobně obraťte se s požadavkem na naše informační centrum ENVIC Plzeň.. Podrobnější informace v tomto článku.

 
 
Reklama