Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

V provozu je již milion regulátorů Desigo RXC Siemens

Siemens prodal již milion pokojových regulátorů Desigo RXC pro individuální řízení klimatu v jednotlivých místnostech. Přístroje jsou určeny pro nasazení zejména v kancelářských budovách a v hotelích.

Siemens prodal již milion pokojových regulátorů Desigo RXC pro individuální řízení klimatu v jednotlivých místnostech. Regulátory komunikující po sběrnici LonWorks pracují v režimu podle zadaného požadavku a zajišťují efektivní využití energie při řízení tepelné pohody v jednotlivých místnostech. Přístroje jsou určeny pro nasazení ve veřejných a kancelářských budovách a v hotelích.

Milion přístrojů použitých v celkem více než 6000 zákaznických projektů – tato čísla potvrzují přínosy a kvalitu regulátorů Desigo RXC z produkce společnosti Siemens. Přístroje jsou určeny k řízení tepelné pohody v jednotlivých místnostech a pracují na principu rozdílu mezi skutečnou a žádanou teplotou vzduchu v místnosti. Uživatelé oceňují jejich jednoduché ovládání a cenovou dostupnost. Přístroje mají certifikát shody s evropskými normami od organizace eu.bac a v kombinaci s pokojovými ovládacími jednotkami, snímači a akčními členy velmi přesně regulují teplotu v místnosti. V porovnání s běžnými regulátory dokáží snížit spotřebu energie až o 14 %, a splňují požadavky na regulátory pro třídu energetické náročnosti A podle normy EN 15232.

Díky použití technologie LonWorks lze regulátory RXC snadno integrovat do systémů pro řízení budov, dodaných společností Siemens či jinými výrobci. Tímto způsobem lze dále snadno rozšiřovat funkce pro řízení místností a přizpůsobovat je specifickým požadavkům jednotlivých projektů. Společnost Siemens má ve své nabídce i široký sortiment standardních prostředků pro automatické řízení fan-coilů, topných těles, chladicích stropů atd. Vedle toho dodává také prostředky k ovládání osvětlení a žaluzií.

Regulátory Desigo RXC pro individuální řízení jednotlivých místností jsou součástí tzv. Environmental Portfolio společnosti Siemens, která v hospodářském roce 2010 dosáhla v této části svého sortimentu celkového obratu asi 28 miliard EUR, a stala se tak největším světovým dodavatelem techniky šetrné k životnímu prostředí. Produkty a systémy značky Siemens umožnily jejich uživatelům snížit produkci CO2 za uvedené období o 270 milionů tun. Jde o stejné množství CO2, které za rok dohromady vyprodukují Hongkong, Londýn, New York, Tokio, Dillí a Singapur.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama