Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Trendy v oknech a dveřích? Světlo, prostor, design a šetrnost k životnímu prostředí

Okna i dveře už dlouhou dobu nejsou jen nutností, běžnou součástí každého domu. Postupně se z nich stal vkusný módní doplněk, který každé stavbě dodává jiskru. Uživatelé dnes od oken a dveří neočekávají pouze funkčnost, chtějí, aby jejich vzhled designově dokonale ladil se stavbou domu. A výroba oken a dveří se snaží s těmito požadavky co nejvíce držet krok.

Velmi oblíbeným materiálem pro výrobu rámů oken se v současnosti stává hliník. Jeho hlavní výhodou je, že má výbornou statiku, a proto je často využívaný i u velkoformátových oken. Pro dokonalé sladění oken s fasádou domu si mohou zájemci zvolit jakoukoli barvu či dekor. Další výhodou okenních rámů z hliníku je jejich kombinovatelnost s plastem či dřevem tak, aby se maximálně využily všechny vlastnosti daných materiálů. Jednou z možných kombinací jsou dřevohliníková okna. Ti, kdo si vyberou tento rám, ocení zachování přírodního stylu z vnitřní strany a dodržení stabilní konstrukce, aniž by museli řešit nevýhody dřevěných rámů, kterými jsou nezbytnost oprav a obnova nátěrů. Hliníkové opláštění dodá oknu reprezentativní vzhled z exteriéru a zároveň perfektně chrání dřevěnou konstrukci před vnějšími vlivy. Právě díky těmto vlastnostem budou hliníková okna podle společnosti OKNA.EU jedním z hlavních trendů pro rok 2016.

Dalším trendem, který se projevuje už několik let, jsou světlé a prostorné místnosti a tedy i velká okna, která nechají do místnosti prostoupit co nejvíce slunečního světla a tepla. Díky novým technologiím se zákazník nemusí ani v případě velkých prosklených ploch bát úniku tepla. Ideálním pro řešení těchto požadavků je systém HS portál, který zajišťuje plnou mobilitu systému bezprahových posuvných dveří či oken, poskytuje snadnou manipulaci, exkluzivní design, nerušené propojení exteriéru s interiérem a bezbariérový přístup.

HS portál OKNA.EU
HS portál OKNA.EU

„Nejčastěji se HS portály používají u balkonových dveří nebo prosklených stěn vedoucích na zahradu či terasu,“ komentuje Ing. Jiří Chomát ze společnosti OKNA.EU. V nabídce společnosti OKNA.EU najdou zájemci stále více vyhledávané hliníkové HS portály EXCLUSIV 77.Hl, které umožňují velkou architektonickou a designovouu svobodu při realizaci výjimečných interiérů.

Produkty šetrné k životnímu prostředí jsou rovněž stále hojně vyhledávány a ani letos tomu nebude jinak. Technologie výroby a stále kvalitnější materiál šetří nejen životní prostředí, ale i únik energie. „Jako příklad lze uvést hliníková okna EXCLUSIV 90 SL z německého profilového systému Schueco AWS 90.SI,“ uvádí Ing. Jiří Chomát a dodává: „Tato okna jsou určena pro pasivní domy a v současné době nemají na trhu z hlediska tepelné izolace a technické vyspělosti v oboru hliníkových oken žádnou srovnatelnou konkurenci.“ Okna vynikají dokonalou tepelnou izolací, která byla donedávna možná jen u plastových a dřevěných oken a dveří. Rozdíl je však v tom, že produkty řady EXCLUSIV nad ostatními produkty s velkým náskokem vítězí v otázce životnosti, spolehlivosti a veškerých velkoformátových řešeních.

Rodinný dům s okny a dveřmi od OKNA.EU trendy
Rodinný dům využívá systém HS portál od OKNA.EU

Nelze opomenout ani vchodové dveře, které stejně jako okna podléhají současným trendům bydlení. S dobou velkých členitých prostorů jde ruku v ruce i potřeba rozšiřovat a opticky zvětšovat. K tomu lze využít velká okna, ale i dveře zvolením vhodné výplně skla či barvy. Skutečně luxusním produktem roku jsou hliníkové vchodové dveře EXCLUSIV 92 z trojkomorového profilového systému Heroal D92. Disponují oboustranně i jednostranně zcela rovinným designem dveřního rámu i křídla. Jejich konstrukce zaručuje vysokou trvanlivost, životnost a tepelnou izolaci. Navíc jsou vysoce odolné proti vloupání.

Architekti i koncoví zákazníci se můžou přijít podívat na letošní trendy do showroomů společnosti OKNA.EU, které se nacházejí v pobočce Praha Pankrác a Říčany Modletice.


OKNA.EU
logo OKNA.EU

OKNA.EU, to je: profesionální NABÍDKA zdarma do 24 hodin, ZAMĚŘENÍ zdarma a ve Vámi stanoveném čase, VÝROBA u našich dodavatelů na nejmodernějších výrobních linkách, MONTÁŽ jen certifikovanými montážníky.