Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky u dřevěných oken a dveří VEKRA

Tradiční český výrobce oken značka VEKRA přichází v letošní podzimní sezóně s řadou inovací dřevěných oken, které reagují na aktuální požadavky trhu. Dřevěná okna značky VEKRA se vyrábějí ve výrobních závodech ve Velkém Meziříčí a moravské Zašové.

Nová barevnost dřevěných oken

VEKRA – dřevěná okna barva bílá
VEKRA – dřevěná okna barva bílá

Vkus zákazníků a požadavky architektů na barevnost se v průběhu času mění, a to se týká také dřevěných oken. Mezi standardní barvy se tak dostaly odstíny, které odrážejí požadavky moderních bytových i nebytových staveb. V nabídce tak přibyly transparentní lazury, odstíny tmavých dřevin a velmi moderní šedé barvy.

Transparentní lazury jsou v poslední době u dřevěných oken velmi žádané, nechávají totiž vyniknout přirozené kráse dřeva. U transparentních lazur je třeba počítat s tím, že neskrývají nic z přírodního vzhledu dřeva, jeho struktury a případných barevných odlišností, a to i přesto, že výběr vstupních eurohranolů je velmi pečlivý. Na pohledových stranách dřevěných oken značky VEKRA se ale nikdy nevyskytují suky, případně další výrazné vzhledové nedostatky, to platí vždy bez výjimky.

Dřevěná okna s transparentními lazurami jsou zpracovány stejnou technologií třívrstvé povrchové úpravy, jako v případě ostatních odstínů. Péče o povrch dřevěných oken VEKRA je stejná u všech odstínů. Postačuje dvakrát do roka po umytí přejet rámy a křídla houbičkou napuštěnou balzámem na dřevo.

Velkým rozšířením prošla také nabídka interiérových barev pro dřevohliníková okna. Nově byly přidány varianty bílých, šedých a modrošedých odstínů.

 
VEKRA – dřevěná okna
VEKRA – dřevěná okna
VEKRA – dřevohliníková okna
VEKRA – dřevohliníková okna

Elektrické ovládání dřevěných dveří

Zdvižně posuvné dřevěné dveře tzv. HS Portal jsou stále populárnějším prvkem, zejména v moderních novostavbách. I když je manipulace s rozměrnými křídly těchto terasových dveří poměrně snadná, je možné pořídit si k dřevěným HS Portal od značky VEKRA také motorický pohon. Velkou výhodou je, že pohon lze na tento typ dřevěných dveří namontovat i dodatečně. Díky dálkovému ovládání pak není nutné ani vstávat z pohovky, když je třeba terasové dveře otevřít. Primární důraz je vždy kladen na bezpečnost provozu, samozřejmostí je i bezbariérové provedení prahu.

VEKRA – detail špaletová okna
VEKRA – detail špaletová okna

Elektronicky ovládané vchodové dřevěné dveře jsou stále žádanější nejen do novostaveb, ale i do rekonstruovaných rodinných domů. Značka VEKRA rozšířila svou nabídku těchto systémů tak, aby vyhověla různým požadavkům zákazníků. V nabídce jsou jak jednodušší systémy, tak i sofistikované systémy opatřené například únikovou funkcí či speciálními režimy. Samozřejmostí je vždy celá škála ovládání od kódových klávesnic, čipů či otisku prstů přes BlueTooth systémy napojené na mobilní telefony. Elektromotorické ovládání vchodových dveří velmi přispívá k bezpečnosti domů, samozřejmostí je možnost napojit na ostatní bezpečnostní systémy domu.

Špaletová okna

Špaletová dřevěná okna VEKRA moderní konstrukce doplňují nabídku klasických eurooken a uplatní se všude tam, kde je třeba splnit požadavky památkářů, případně nároky na rázovitost staveb. VEKRA nabízí širokou škálu stylových doplňků s historizujícím vzhledem. V nabídce je nyní také speciální povrchová úprava pro kovové součásti špaletových oken Antiqua bronz. Jde o odstín s věrně historizujícím vzhledem ve smyslu „opotřebovanosti“. Samozřejmostí je, že kromě kliček jsou v tomto provedení dodávány také dorazy, krytky pantů, táhla, sklopné nůžky včetně spřažení křídel atd.

Tradiční český výrobce oken značka VEKRA vyrábí a dodává kvalitní dřevěná eurookna a špaletová okna, která uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky. S dřevěnými okny VEKRA se setkáte na řadě významných staveb nejen v České republice.

 
 
Reklama