Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Plastový HS Portal VEKRA v novém

Moderním řešením vstupu na terasu či do zahrady jsou zdvižně posuvné plastové dveře tzv. HS Portal. Plastová okna tak doplní systémem, který spolehlivě a dlouhodobě zajistí hladkou funkci plastových dveří, kde hmotnost zasklení může dosahovat i stovek kilogramů.

Moderní plastová okna a dveře

Plastová okna jsou často instalována do moderních novostaveb, kde jsou vedle klasických oken také velké prosklené dveře na terasu či přímo do zahrady. Zdvižně posuvné systémy HS Portal jsou elegantním řešením právě pro tento případ. Zasklení těchto prvků dosahuje hmotnosti i několika stovek kilogramů, proto je třeba kvalitní profilový systém i kování, které zajistí dlouhodobou tvarovou stabilitu a spolehlivou funkčnost.

Tradiční český výrobce plastových oken a dveří značka VEKRA nabízí plastové systémy HS Portal, které výborně doplní plastová okna z produkce značky. Větší stavební hloubka systému umožňuje osadit prvky silnějším izolačním zasklením. Bude tak možné vyrobit i prvky s kvalitním bezpečnostním zasklením v trojskle.

Nový systém umožňuje projektovat konstrukční prvky velkých rozměrů, například v bílém provedení až do šířky rámu 6 metrů u barevných profilů až 5 metrů. Podobně jako plastová okna bude i tyto prvky možné osadit zabudováním elektronického zabezpečení.

Vlastnosti plastových dveří




Systémy HS Portal od VEKRA mají, podobně jako plastová okna této značky výborné tepelně izolační vlastnosti. Hliníkový práh zdvižně posuvného systému má hned dvojí přerušení tepelného mostu. Řešení prahu je možné také v bezbariérovém provedení s výškou kolejnice jen 5 mm. Při zasklení trojsklem Ug = 0,5 W/m2K je hodnota prostupu tepla HS Portálem VEKRA stanovená výpočtem Ud = 0,95 W/m2K. Výrobek byl také registrován pro program Nová zelená úsporám.

Plastový HS Portal VEKRA je vybaven kvalitními kovovými výztuhami, které zajišťují výbornou tvarovou stabilitou a tak spolehlivou dlouhodobou funkčnost. Kovová výztuha rámu má přerušený tepelný most. V barevném provedení je tvarová stabilita křídel posílena na exponovaných stranách speciálně tvarovanou silnější hliníkovou výztuhou. To umožňuje bezpečné zajištění stálého tvaru i tam, kde jsou zejména v letních měsících barevná křídla plastových dveří zahřívána slunečními paprsky.

Profilový systém Salamander, ze kterého plastové dveře HS Portal značka VEKRA vyrábí, je dodáván v kvalitě třídy A. Řešení zdvižně posuvných dveří je možné v provedení s jedním posuvným a jedním pevným křídlem (schéma A) či ve čtyřdílné variantě s dvěma posuvnými křídly uprostřed a dvěma pevnými křídly po stranách (schéma C).

Nové provedení plastových zdvižně posuvných dveří HS Portal od značky VEKRA rozšiřuje a doplňuje produktovou nabídku plastových oken o prvek, který se uplatní všude tam, kde je třeba konstrukčně řešit velké prosklené průchody do exteriéru.

 
 
Reklama