Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Plánujete výměnu oken? Držte se rad odborníků a zaměřte se na kvalitu, úsporu a design

Plánovaná výměna oken by se neměla omezit pouze na výběr dodavatele kvalitních oken a montážní firmy. Má smysl také volit vhodné zasklení pro maximální tepelnou úsporu, tloušťku stěn nebo design, který koresponduje s fasádou a lokalitou domu.


Pro kvalitu oken jsou rozhodující použité komponenty: dvojité nebo trojité izolační zasklení různých tlouštěk, kování a také okenní profily. Dnešní moderní novostavby i rekonstruované starší domy při stavbě či renovaci vyžadují okna, která budou ruku v ruce s designem plnit i maximální požadavky tepelných úspor. Klíčovou položkou je výběr vhodného okenního profilu, který se musí vyrovnat s hmotností skel a pevně ukotvit kování. Velká tloušťka vnější stěny okenního profilu a jeho jakost rozhodujícím způsobem přispívá k ochraně proti vloupání i k nejlepším tepelně a zvukově izolačním schopnostem oken. Volit bychom tak měli nejvyšší jakostní třídu A. V neposlední řadě je třeba také vybrat vhodný tvar okna. Může jím být jak klasický hranatý design, tak i systém s oblými tvary.

Inovativní úsporné okno

VEKA Softline 82

Inovativním řešením je například VEKA SOFTLINE 82. Tento systém se svou sedmikomorovou geometrii rámu a trojitým zasklením patří mezi profily s vysokou tepelnou úsporností, zvukovou izolací a extrémní životností a bezpečností. Hluboké zapuštění skla do profilu o hloubce 25 mm redukuje tepelné mosty a snižuje nežádoucí nebezpečí kondenzace vody, ať už v oblasti okraje spoje okenní tabulky nebo na vnitřní straně profilu. S elegantními tvary a lehce zaoblenými hranami pro mimořádně malou pohledovou šířku je vhodný pro novostavby i rekonstrukce starších domů.

 

Mimořádné zdvižně posuvné dveře

VEKA realizace

Úsporný inovativní systém však nemusíte využít pouze pro vaše nová okna, ale také pro zdvižně posuvné dveře. VEKASLIDE 82 představují perfektní doplněk právě okenního systému SOFTLINE 82. Mají exkluzivní vzhled v klasickém designu SOFTLINE, vynikající tepelnou izolaci, dokonalé funkce i optimální vlastnosti z hlediska provedení. Jsou vhodné jak pro novostavby, tak i pro renovované objekty. Hladké plochy rámů beze spár a rušivých hran podtrhují atraktivní design nového výrobku, stejně jako dokonalá návaznost křídla, zárubně a prahu. Zároveň nemají žádná viditelná těsnění, takže nežádoucí „smuteční okraje“ patří skutečně minulosti.

Barva ladí s fasádou a interiérem

VEKA Softline 82 col

Barevná okna a dveře skýtají architektonickou variabilitu a jsou důležitým prvkem pro celkový vzhled stavby. S rozsáhlým výběrem univerzálních barev a dřevěných dekorů VEKA nabízí individuální řešení uspokojující vkus každého. Barevnou úpravu oken a dveří můžete harmonicky sladit s každým typem domu a úpravou fasády, lze je použít z jedné nebo z obou stran, a také je můžete jakkoli kombinovat; dokonce různé barvy z vnitřní a vnější strany.

Další informace můžete získat na www.veka.cz.

 

VEKA AG je největším výrobcem plastových okenních profilů s vedoucím postavením na celosvětovém trhu. Mimo to VEKA AG dále poskytuje dveřní profily, rolety do oken a také plastové desky. Hlavní zásadou společnosti je vynikající kvalita a zodpovědnost za životní prostředí při výběru surovin, výrobních postupů a pomocí rozsáhlých recyklačních aktivit. VEKA AG sází na nejvyšší kvalitu výrobků, kompletní servis a především na seriózní a partnerské jednání se zákazníky a dodavateli. Společnost VEKA nyní ve 26 dceřiných společnostech zaměstnává, celkem na třech kontinentech, téměř 3000 zaměstnanců.

 
 
Reklama