Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové okenní profily Elegant padnou každé stavbě jako ulité

Okna jsou nedílnou součástí stavby domu nejen po technické, ale také estetické stránce. Vhodně zvolený tvar a typ okenních křídel a rámů umí výrazně podtrhnout vizuální podobu stavby.

Široký výběr z řady stylů
Profily Elegant se řadí k designovým špičkám. Spojují v sobě vynikající tepelněizolační hodnoty PVC oken s nejštíhlejším designem na trhu - exteriérová hrana je pouhých 9 mm. Součástí tohoto profilu je modulární systém iCOR, který umožňuje kombinovat různé stavební hloubky rámů s různými typy křídel. Řada Elegant nabízí pět typů křídel a tři varianty okenních rámů se stavební hloubkou 76, 84 a 115 mm.

Městský styl - Elegant Infinity
Rovné křídlo s jemným přechodem mezi rámem a křídlem. Křídlo je k dispozici také s technologií ThermoFibra, kde byla ocelová výztuž nahrazena dlouhými skelnými vlákny. To umožňuje ještě více snížit exteriérovou hranu, a to z 9 mm na 7 mm. V kombinaci s výztužemi Forthex v rámu představuje Elegant Infinity ThermoFibra nejlépe fungující řešení oken bez použití standardní ocelové výztuže, které lze navíc recyklovat.

Moderní industriální styl - Elegant Abstract
Předsazené křídlo zcela zarovnané s rámem. Zajišťuje maximální tepelnou i zvukovou izolaci, ochranu proti vloupání a umožňuje také zasklení velkých ploch. Jde o ideální řešení pro moderní architekturu vyznačující se minimalistickým a elegantním vzhledem. Elegant Abstract obdržel několik ocenění za design, mezi nimi i Red Dot Design Award 2019.

Rustikální styl a oblé tvary - Elegant Grando
Tento typ představuje tradiční vzhled PVC okna. Díky výraznější exteriérové hraně je univerzálním řešením. Hodí se však nejen pro renovace, ale i pro novostavby.

Okenní profily Elegant

 
 
Reklama