Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Chcete vyměnit interiérové zárubně? Vsaďte na minimalistické řešení!

Renovujete byt a rádi byste dřevěné obložkové zárubně vyměnili za nějaké modernější? Vsaďte na minimalistické řešení v podobě skrytých zárubní. Jak na jejich výměnu a co si pohlídat?

Bezobložkové zárubně JAP

Zárubně bez viditelných obložek nechají vyniknout dveře

Skryté zárubně jsou v jedné rovině s příčkou, což umožní dveřím se stěnou přesně lícovat. Jsou skryté ve zdi, klasickou obložku u nich nenajdete. Na tomto principu stojí třeba skrytá zárubeň AKTIVE, která vytváří hranu průchozího otvoru a můžete ji překrýt malbou nebo tapetou, stejně jako příčku. Když se podíváte na zavřené dveře, uvidíte absolutně čistý dveřní průchod.

Jak postupovat, když chcete staré zárubně nahradit těmi skrytými?

Aby byl efekt co nejlepší, je třeba dbát na správný postup při vybourání starých obložek i při instalaci nových. Velikost stavebního otvoru pro skrytou zárubeň zůstává stejná, není třeba nic dozdívat. A to díky skrytým zárubním AKTIVE JAP 911 a 912, které nahradily své předchůdce právě kvůli sjednocení stavebních otvorů pro zabudování zárubní s obložkami a bez obložek.

Finální otvor bude bez pohledové obložky, takže je důležitá přesnost a pečlivost usazení skrytých zárubní i začištění stavebního otvoru.

Jak radí Petr Paksi, obchodní ředitel JAP FUTURE: „Šířka stavebního otvoru musí být z každé strany větší o 1 cm, než je vnější šířka skryté zárubně AKTIVE, o 1 cm je třeba zvětšit i výšku. Zárubeň se vždy usazuje na „čistou“ výšku dokončené podlahy.“

Typy skrytých zárubní


JAP FUTURE s.r.o.
logo JAP FUTURE s.r.o.

Při designerské práci se necháváme volně inspirovat aktuálními světovými trendy. Jednoduchost, střídmost a čistota provedení je pro nás hlavním pracovním východiskem a správnou cestou. Naším hlavním cílem je dodávat na trh stavební prvky vysoké kvality ...

 
 
Reklama