Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dorsis Fortius Akustik zajistí akustický útlum až 36dB

Dveře se skrytými zárubněmi chápeme často jako exkluzívní designový prvek interiéru. Jaké jsou však funkční možnosti dobře instalovaných skrytých zárubní a dveří Dorsis Fortius?

Je pravda, že dveře se skrytými zárubněmi nacházejí uplatnění hlavně při stavbách a rekonstrukcích prémiového a vyššího standardu. To s sebou pochopitelně nese i zvýšené nároky na užitnou hodnotu všech prvků, dveře nevyjímaje.

U dveří se skrytými zárubněmi pochopitelně dosahujeme exkluzívních designových výsledků, není ale důvod rezignovat i na využití technických řešení, které reálně umožní zvýšit kvalitu bydlení.
Noční zóny v bytech nebo kanceláře komerčních projektů - to jsou ideální prostory pro instalaci dveří FORTIUS 52 AKUSTIK. Průměrná míra hluku přes den do 60 dB, akustický útlum Rw 27-37 dB dveří Fortius tak přestavuje praktickou eliminaci běžného hluku i během dne.

V čem je Fortius 52 Akustik jiný? Dveře jsou osazeny automatickým padacím prahem PLANET, který při zavření dveří „utěsní“ mezeru mezi podlahou a dveřním křídlem. K utěsnění skrytých zárubních používáme montážní pěnu FLEXIFOAM, což vede k zamezení průchodu hluku skrz konstrukci zárubně.
Samostatnou kapitolou je struktura dveřního křídla. Pochopitelně bylo nutné změnit vnitřní konstrukci dveří - u základní varianty s neprůzvučností 27dB je použita jako výplň dutinková DTD, u vyšších verzí obsahuje dveřní sendvič protihlukovou desku, díky čemuž lze dosáhnout útlumu Rw 37 decibelů.

Nejmodernější interiérový trend - minimalismus - klade nové nároky na stavitele, rozhodně ale neznamená, že v zájmu designu musíme řešit kompromisy mezi vzhledem a funkčností. Dveře se skrytými zárubněmi Dorsis vás přesvědčí.


DORSIS s.r.o.
logo DORSIS s.r.o.

Skryté systémy DORSIS – skryté zárubně Fortius 52, Durus 45 a Woody, bezobložková stavební pouzdra, celoskleněné dveře DORSIS VITRUM, skryté soklové lišty LINUS, industriální příčky Digero.

 
 
Reklama