Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Přidaná hodnota dveří se skrytou zárubní DORSIS? Odolnost vůči požáru!

Protipožární odolnost není „žhavé“ téma jen pro hotely či kanceláře - bezzárubňové protipožární dveře Fortius IE30 se instalují stále častěji i do správně řešených bytových projektů a domů.

Koncept dveří se skrytými zárubněmi Dorsis Fortius přestavuje ve svém segmentu naprostou špičku díky technickému provedení a kvalitě, ale i díky funkčním variantám. Jedním z častých nároků architektů a stavitelů je řešení protipožární odolnosti nových projektů, což Dorsis řeší variantou Fortius IE30.

Naším cílem je zachovat estetiku bezzárubňových dveří a zároveň splnit požadavky kladené na konvenční protipožární dveře,“ říká David Velímský, jednatel společnosti Dorsis. „Za základ jsme vybrali náš prémiový koncept Fortius 52, výsledkem vývoje jsou certifikované protipožární dveře se skrytou zárubní s protipožární odolností EI/EW 30 DP3-C.

Proč protipožární dveře se skrytou zárubní Fortius EI 30?

  • plní nejvyšší estetické nároky i v místech vyžadujících odolnost vůči požáru
  • nadstandardní rozměrová variabilita v segmentu protipožárních dveří - výška až 2600mm a šířka až 1050mm
  • povrchová variabilita - dostupné v odstínu RAL, CPL i HPL laminátu a přírodních dýh.
  • vnitřní konstrukce dveří zabraňuje prohnutí a deformacím po certifikovanou dobu 30 minut
  • při použití panikového zámku lze použít dle požadavku normu EN 179

Variabilita konceptu Fortius vede k úzké spolupráci mezi výrobcem a architekty. V případě protipožárních dveří Fortius EI 30 se nejedná pouze o společnou vizi designového a technického řešení. Zásadní se stává shoda na volbě jednotlivých technických prvků a konzultace instalace zárubně a dveří tak, aby byla zachována deklarovaná protipožární odolnost.


DORSIS s.r.o.
logo DORSIS s.r.o.

Skryté systémy DORSIS – skryté zárubně Fortius 52, Durus 45 a Woody, bezobložková stavební pouzdra, celoskleněné dveře DORSIS VITRUM, skryté soklové lišty LINUS, industriální příčky Digero.

 
 
Reklama