Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vakuové izolační sklo od společnosti Guardian Glass

Společnost Guardian Glass vyvinula inovativní technologii, která mění způsob, jakým se vyrábí vysoce výkonná zasklení, a která už dnes plní budoucí požadavky na zvýšení energetické účinnosti.

Vakuové izolační sklo od společnosti Guardian Glass

Guardian Vacuum IG™ je izolační sklo sestávající ze dvou vzduchotěsně uzavřených tabulí. V prostoru mezi dvěma tepelně tvrzenými skly se vytvoří vakuum. Vzdálenost skel je vymezena rastrem miniaturních distančních prvků. Vakuum eliminuje jakékoliv plnění plynem a s ním spojené ztráty z vedení a proudění tepla jeho prostřednictvím, čímž přispívá k citelnému snížení tepelných ztrát izolačního skla.

V porovnání s běžnými izolačními trojskly je sklo Guardian Vacuum IG tenčí a lehčí, má lepší tepelně izolační vlastnosti, vyšší světelnou propustnost a nižší odrazivost. Tepelně izolační vlastnosti skla Guardian Vacuum IG se nemění a zůstávají stejné při různých úhlech instalace (od vertikální k horizontální poloze).

Navíc je sklo Guardian Vacuum IG tepelně tvrzené, a tedy vhodné k použití i tam, kde musí být splněny příslušné bezpečnostní standardy.

Úspěch v chlazení

Technologie Guardian Vacuum IG byla poprvé použita u dveří chladících boxů a vitrín v maloobchodě, kam přinesla optimální nákupní komfort díky ničím neomezovanému průhledu na vystavené chlazené zboží.

S neustále se zpřísňujícími stavebními předpisy umožňuje sklo Guardian Vacuum IG nespočetně možností dalšího využití, obzvlášť v oknech. Ve Spojených státech je nyní Guardian Vacuum IG k dispozici jak pro použití v nových výstavbách, tak pro rekonstrukce stávajících oken.

 
 
Reklama