Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Prosklené zábradlí přináší vyšší bezpečnost i architektonicky čisté řešení

Bezpečnostní prvky jako zábradlí nemusí být na fasádě budov rušivým prvkem. Stačí zvolit architektonicky čisté řešení v podobě proskleného zábradlí.

Zábradlí DELTA a GAMMA
Zábradlí DELTA a GAMMA

Okenní zábradlí může v některých případech způsobit nežádoucí narušení čisté a jednolité linie balkonových nebo velkoformátových oken. To však neplatí u subtilního řešení okenní zábrany pomocí proskleného zábradlí, které dovede s fasádou dokonale splynout. Díky tomu, že je zábradlí vyrobeno z velmi odolného bezpečnostního skla pevně připevněného přímo k rámu okna, nemusíte mít vůbec obavy o svoji bezpečnost v důsledku případného rozbití skla.

Prosklená zábradlí umožňují výběr hned z několika variant, které se liší způsobem uchycení skla k okennímu rámu. V případě bezpečnostního zábradlí GAMMA v profilu SCHÜCO, které je určeno pro všechny plastové a hliníkové okenní systémy, je sklo uloženo v gumovém těsnění a upevněno pomocí hliníkového rámu na svislých stranách, který lze nalakovat do stejné barvy jakou má profil okna, takže s ním opticky doslova splyne. Toto zábradlí lze vyrobit až do šířky 2 000 mm a výšky 1 100 mm.

Designově odlehčené řešení přináší také skleněná zábradlí ALFA a DELTA s bodovým uchycením pomocí subtilních nerezových prvků. Zatímco u zábradlí DELTA určeného pro hliníkové okenní systémy je sklo uchyceno kulatým nerezovým trnem, u zábradlí ALFA pro plastový okenní systém PROGRESS je možné zvolit ze způsobu uchycení pomocí systému KLIP nebo systému PUK v hranatém či kulatém provedení. Zábradlí DELTA je dostupné v šířce do 1 600 mm a výšce do 1 000 mm a zábradlí ALFA je dostupné v šířce do 1 050 mm a výšce do 800 mm.

Díky praktickému skleněnému zábradlí je tak nyní možné zvýšit bezpečnost a navíc podtrhnout designový vzhled fasády!

 
 
Reklama