Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Podtrhněte vzhled posuvně-zdvižných dveří designovým kováním!

Přemýšlíte, jak dovést k dokonalosti designový vzhled vašich posuvně-zdvižných dveří? Tak k nim rozhodně nezapomeňte zvolit vhodné kování!

Věděli jste, že kromě standardně nabízeného kování je možné nechat osadit okna a posuvně-zdvižné dveře také designovým kováním, které nejenom podtrhne jejich impozantní vzhled, ale navíc nabídne i skvělé ergonomické vlastnosti při manipulaci s okenními a dveřními křídly?

Zajímavou volbou je například kování z řady QUADRO DESIGN, které již na první pohled zaujme jasnými a čistými hranatými tvary. „Hranaté linie jsou u kování QUADRO DESIGN patrné nejenom na rukojeti kliky, ale i na rozetě, což dodává celému kování elegantní kompaktní vzhled. Designem ve stejném stylu je přitom opatřena i zápustná úchytka z exteriérové strany posuvných dveří,“ říká Miroslav Culka, obchodní ředitel společnosti DAFE-PLAST, která se zabývá výrobou plastových a hliníkových oken a vchodových a posuvně-zdvižných dveří.

Oproti tomu kování z kolekce RONDO DESIGN se vyznačuje jemnými zaoblenými tvary, a to jak na rozetě, tak i na rukojeti kliky. „Díky tomu padne klika skvěle do ruky, a velmi příjemně se s ní tak manipuluje. Pokud si navíc zákazník zvolí toto kování k posuvně-zdvižným dveřím, tak bude i zapuštěné venkovní madélko oválné,“ informuje Ing. Miroslav Culka.

Podtrhněte vzhled posuvně-zdvižných dveří designovým kováním!

Kování z řady QUADRO DESIGN i RONDO DESIGN je vyrobeno ve vzhledu nerezové oceli. „Obě designové řady navíc nabízejí i variantu kování pro vchodové dveře nebo designové okenní kličky, které se aretují po 90°, a lze tak s nimi okno otevřít, zavřít nebo dát do výklopné polohy. Díky této široké nabídce jednotlivých prvků je tak možné dosáhnout dokonalého sladění kování v interiéru i exteriéru,“ uvádí Ing. Miroslav Culka a dále radí: „U vchodových dveří je vhodnou volbou například varianta trubkového vyoseného nebo hranatého madla osazeného z exteriéru a hranaté nebo zaoblené designové kliky z interiéru.“

S pomocí designového kování tak nyní můžete dovést vzhled posuvně-zdvižných dveří i oken a vchodových dveří k dokonalosti.

 
 
Reklama