Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vybíráme garážová vrata. Otevírejte pohodlně z vašeho vozu

Složité manipulaci s garážovými vraty již odzvonilo. Vybírat je možné z více variant. Dnes si představíme dvě z nich, rolovací a sekční vrata. Obě varianty mají minimální nároky na prostor.

Rolovací garážová vrata ALMEROL<sup>®</sup>
Rolovací garážová vrata ALMEROL®

Rolovací vrata

Rolovací vrata jsou sestavena z lamel, jež se navíjejí na hřídel u stropu garáže. Pro pohon garážových rolovacích vrat se používají trubkové vsuvné motory, zpravidla s mechanismem pro nouzové otvírání klikou. Dokonalá povrchová úprava speciálních hliníkových lamel zaručuje dlouhou životnost a široká paleta nabízených barev zase vysokou užitnou a estetickou hodnotu. Nepotřebují natírat jako vrata dřevěná a nekroutí se. Díky polyuretanové pěně vložené v lamelách jsou vrata dobře tepelně izolovaná.

Sekční vrata

Sekční vrata tvoří několik sekcí, které jsou vzájemně ohebně spojeny a jejich pohyb při zavírání a otvírání usměrňuje vodicí drážka. Jedná se o technologicky vyspělejší systém, v němž pohyb zajišťuje stropní tahový elektromotor. Komplexní ochranu proti pronikání chladu a vlhkosti do garáže zajistí systém těsnění. Nerovnosti v podlaze vyrovnává elastická nezamrzající pryž, odolná proti zpráchnivění, která je umístěna v poslední sekci. Překladové těsnění bezpečně uzavírá vrata v překladu po celé jeho šířce, středová těsnění izolují mezery mezi jednotlivými sekcemi a těsnicí chlopně po stranách poskytují optimální utěsnění.

Oba tyto typy vrat lze pohodlně ovládat dálkovým ovladačem. Ten může být společný i pro automatickou vjezdovou bránu.

Ať už se rozhodnete pro rolovací nebo sekční vrata, v obou případech jistě oceníte nejen bezúdržbové řešení, ale především minimální nároky kladené na prostor. Dalším pozitivem může být i jednoduchá montáž a snadná výměna poškozených dílů. Oba typy vrat lze doplnit i o prosvětlovací nebo okenní prvky a do garáže přivést denní světlo.


Almma
logo Almma

Díky dlouhodobým zkušenostem v oboru stínicí techniky a garážových vrat jsme si vytvořili spolehlivou a stálou síť renomovaných dodavatelů. Můžeme se dokonce pochlubit spoluprací s evropskou špičkou na trhu, německou společností heroal. Těší nás, že stále ...

 
 
Reklama