Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zdvižně posuvné HS Portal s novým typem prahové lišty

Zejména v moderních stavbách nacházejí velké uplatnění zdvižně posuvné systémy HS Portal. Větší tepelnou úsporu přinášejí tyto systémy s novou prahovou lištou ECO PASS.

Posuvné systémy s větší úsporou tepla

Nová prahová lišta ECO PASS, která je nyní dodávána k dřevěným zdvižně posuvným systémům HS Portal VEKRA poskytuje optimální kombinaci tepelně izolačních vlastností, elegantního designu a odolnosti. Při použití prahové lišty ECO PASS dosahuje součinitel prostupu tepla rámem velmi příznivé hodnoty Uf = 1,1 W/m2K.

Práh je tvořen desetikomorovým systém vyrobeným z kvalitního rázově odolného plastu, komora pod pojezdovou lištou je vyplněna uzavřenou hliníkovou výztuhou tloušťky 5 mm. Pojezdová lišta ve vrchní části profilu je z odolné hliníkové slitiny. Velkou výhodou je snadná vyměnitelnost této lišty, pokud by došlo k případnému poškození.

Exteriérová strana je opatřena hliníkovým zakončovacím profilem, na který navazuje hliníkový povětrnostní profil pro ochranu před stékajícím a hnaným deštěm. Zcela hladkého přechodu mezi interiérem a venkovním prostorem lze dosáhnout pomocí hliníkové nasazovací lišty.

Velkou výhodou nové prahové lišty je snadná použitelnost pro systémy s různou stavební hloubkou. U systémů HS Portal VEKRA jde konkrétně o stavební hloubky 68, 78 a 94 mm a dřevohliníkový systém stavební hloubky 96 mm. Prahová lišta je vždy vně i uvnitř místnosti zarovnána s rámovým profilem.

Individuální řešení

Premium bílá, Lázně Toušeň Pod Tratí
Premium bílá, Lázně Toušeň Pod Tratí

Prahová lišta je k dispozici pro většinu schémat posuvů v kombinaci pevných a posuvných křídel s širokými možnostmi individuálních řešení. Celý práh je vlastně stavebnice, která je snadno a rychle smontovatelná. Velká variabilita je jednou z hlavních předností prahové lišty ECO PASS od fy SIGENIA – Aubi.

Zdvižně posuvné systémy HS Portal jsou prvky s vysokými nároky na design, funkčnost a tepelně izolační vlastnosti. Nové prahové lišty, které u svých dřevěných a dřevohliníkových posuvných systémů dodává značka VEKRA, plně odpovídají tomuto trendu.

www.vekra.cz

Standardní provedení
Standardní provedení
Bezbariérové provedení s nasazovací lištou
Bezbariérové provedení s nasazovací lištou

 
 
Reklama